Стамен Белчев наясно с титулярите на ЦСКА срещу Славия

Титулярите на ЦСКА за първия кръг от Първа лига са ясни още отсега. Пред треньора Стамен Белчев няма дилеми кого да пусне срещу Славия следващата събота. Единствената промяна би дошла при контузия на някой от основните играчи, пише „Тема Спорт“. „Червените“ гостуват на „белите“ на 15 юли (събота) от 21:00 часа на стадион „Васил Левски“.БЛИЦ.СПОРТ

Като титуляр под рамката за ЦСКА ще стартира Георги Китанов. Отбраната ще е в познатия си вид – Манолев отдясно, Чорбаджийски и Бодуров в центъра и Недялков отляво. В средата на терена ще действа Пинто, а до него на позицията зад нападателя по всяка вероятност местата си ще сменят Давид Симао и Кристиян Малинов. Стамен Белчев изпробва този ход в контролите с Карабах и Етър и той сработи отлично.

Сезонът като титуляри по крилата ще започнат Десподов отдясно и Меркадо отляво. Каранга ще е на върха на атаката, като той на практика няма и адекватна конкуренция в момента.

Дилеми пред треньора може да се появяват, след като новото попълнение Тиаго Родригес навлезе в по-добра физическа подготовка. Той беше използван зад нападателя в последната проверка с Берое, като бе на терена през първите 45 минути. На този етап португалецът обаче не е в необходимата кондиция, за да бъде титуляр.

Друг от новите – бразилският офанзивен халф Енрике Рафаел се готви от по-дълго време с ЦСКА, но поне засега ще е резерва. Той, както и крилото Густаво Кулма, който малко закъсня с подготовката, са най-близо до попадането в стартовите 11. На по-късен етап ще се оформи и конкуренция за вратарския пост, където беше привлечен литовецът Витаутас Черниаукас.

Стамен Белчев даде два дни почивка на отбора след победата над Берое (1:0) в контролна среща в петък. От понеделник на базата в Панчарево „червените“ започват подготовка за мача със Славия.