Превю: Гърция-Русия

На националния стадион във Варшава Гърция ще премери сили в събота вечер с тима на Русия.И ако не успее да спечели трите точки ще напусне турнира.

euro2012.bnt.bg.

От своя страна тимът на Русия има сигурно място във втората фаза, но продължава борбата за първата позиция в група А. Гърция записа равенство 1:1 срещу домакина Полша в първия си мач, но след това отстъпи на Чехия с 1:2 и се закотви на дъното на групa A.

Eврошампионът от 2004 ще се опита да избегне отпадане още след първия кръг на трети пореден голям футболен форум.

Гърците обаче са в серия от пет мача без победа на европейски футболен форум, записвайки едно равенство и четири загуби.

Наставникът на гърците Фернандо Сантош няма да може да разчита на титулярния си вратар Костас Халкиас, който получи контузия в мача с Чехия. В отбора обаче се завръща бранителя Сократис Папастатопулос, който изтърпя наказание от една среща за червения картон срещу Полша. В предни позиции за гърците най-вероятно ще видим Димитрис Салпингидис, Йоргос Самарас и Теофанис Гекас.

Русия тръгна с великолпена победа с 4:1 над Чехия, а след това записа реми с домакина Полша. “Сборная” се стреми към пръвото място в групата и само победа срещу Гърция ще й гарантира на 100% тази цел.

Руснаците са в серия от 16 мача без загуба, от които осем са победи. Също така, са и с положителен баланс в преките си двубои срещу гърците – 13 победи от 21 срещи и само 3 поражения.

Треньорът на руснаците Дик Адвокаат най-вероятно ще заложи на същата единайсеторка от предните два мача. Роман Павлюченко може евентуално да започне на мястото на Александър Кержаков в атака. Алан Дзагоев и Андрей Аршавин са на пръв поглед непоклатими в руското нападение.

Вероятни състави:

Гърция: Сифакис, Торосидис, Пападопулос, Сократис, Холебас, Маниатис, Кацуранис, Карагунис, Салпингидис, Гекас, Самарас

Русия: Малафеев, Анюков, Игнашевич, Березутски, Жирков, Широков, Денисов, Зирянов, Дзагоев, Кержаков, Аршавин