Делио Роси пред официален дебют начело на Левски

Левски приема Дунав днес от 21 часа в двубой от петия кръг на Първа лига, който ще остане в историята като официалния дебют на новия италиански треньор на сините Делио Роси.

Специалистът от Апенините през седмицата имаше конфузен неофициален дебют срещу Сливнишки герой, но часът на истината настъпва днес. На “Герена” се очакват поне 5000 зрители, които да приветстват специалиста. За целта от фенклубовете са подготвили транспаранти на италиански език. Феновете очакват да видят първите резултати от седмицата работа на Роси, който не остана очарован от това, което завари на “Герена”. SPORTAL.BG

Очаква се италианецът да заложи на Габриел Обертан на поста зад нападателя, като ще разчита на бързината му. Атаката ще води Серджиу Буш, а по фланговете да връхлитат Антонио Вутов и Роман Прохазка. На левия бек ще застане Мики Орачев в отсъствието на контузения Иван Горанов. в средата ще започнат Жорди Гомес и Васил Панайотов. Възможни са недоразумения, заради някои размествания на Роси, но феновете са готови да простят грешките на старта.

В същото време Дунав определено не е отборът от миналия сезон. Тимът няма победа у дома, играе бавно в атака, а тепърва отсъствието на Самир Аясс ще се усеща. През седмицата се заговори и за конфликт между треньора Веселин Великов и играча Марио Петков. Най-добрият отговор дали има психологическа и игрова криза в Дунав играчите могат да дадат на терена на “Герена”.

Вероятни състави:
Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ангелов,  Орачев, Прохазка, Панайотов,  Вутов, Гомес, Обертан, Буш.

Дунав: Антонов, Хубчев, Марем, Милчев, Попадийн, Станоев, Шопов, Димов, Карагарен, Будинов, Костадинов.