Чехия разплака Полша след 1:0

Чехия разплака ентусиазираните домакини от Полша с 1:0 и ги изхвърли от Евро 2012. Напук на прогнозите, гостите тотално смазаха поляците през втората част и напълно заслужено триумфираха във Вроцлав. Голът на Ирачекбе достатъчен за чехите да даде не само победата, но и първото място в Група А. Така абсолютно сензацинно, на фона на тежката загуба в първия кръг от Русия с 1:4, чехите чакат своя съперник на 1/4-финал. За домакините от Полша остава емоцията от организирането на европейски форум и двете престижни равенства в групата.

euro2012.bnt.bg.

 

Домакините започнаха уверено срещата и натикаха комшиите си в тяхната половина. Само до 10-та минута поляците записаха за статистиката задна ножица на Дудка и два сериозни пропуска на Левандовски и Обраниак.

След взривното начало, чехите успяха да приспят мача и доиграха полувремето по-спокойно. Помогна им и бурята над Вроцлав, която уби темпото на мача. Пропуски направи Пиларж на два пъти за чехите, а в края на полувремето лоши новини дойдоха от Варшава. В другия мач Гърция поведе на Русия, което при текущото статукво, изхвърляше поляци и чехи от турнира.

Втората част стартира по-успешно за гостите. Лимберски и Пиларж тероризираха защитата на поляците и само късметът в тези минути спаси домакините от попадение.В 65-та минута Титон спаси чист гол след удар на Сивок с глава от 2-3 метра. В крайна сметка логичното се случи в 72-та минута и Ирачек смълча трибуните във Вроцлав за 1:0! Полузащитникът реализира след подаване на Барош и прецизен изстрел по земя. До края на мача поляците упражниха хаотичен натиск и не успяха да стигнат до така ценните им за класиране-2 гола.

 

Стартови състави:

ЧЕХИЯ: Чех, Гебре Селасие, Кадлец, Сивок, Лимберски, Хюбшман, Плашил, Пилар, Колар, Ирачек, Барош

ПОЛША: Титон, Бьониш, Василиевски, Перкис, Пишчек, Дудка, Полански, Муравски, Обраняк, Блашчиковски, Левандовски

Галерия