И двата клуба ЦСКА празнуват победата над Ливърпул (ВИДЕО)

ЦСКА отбеляза 12 години от победата над Ливърпул на “Анфилд” с 1:0 в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Единственото попадение тогава реализира Валентин Илиев. Въпреки успеха “червените” отпаднаха, тъй като загубиха с 1:3 в София.

“Времето лети неусетно, а от онзи паметен мач на “Анфийлд Роуд” изминаха 12 години. Те няма как да бъдат изтрити от съзнанието на всеки фен на ЦСКА, изживял емоцията от победата над Ливърпул от третия предварителен кръг на Шампионската лига през 2005 година”, припомнят от клуба от Борисовата градина.

“Титлата в България може да си я купи всеки, но на “Анфийлд” побеждават само най-добрите”. Тази сентенция се роди ден след успеха на “армейците” над мърсисайдци. 1:0 след гол на Валентин Илиев на реванша в Англия. Преди това Ливърпул, който в този момент е настоящ носител на трофея, е спечелил в София с 3:1, но това не помрачава успеха на ЦСКА”, добавят още от клуба.БЛИЦ.СПОРТ

А ето какво пишат и от ЦСКА 1948

На 23 август 2005 година ЦСКА постига историческа победа с 1:0 над Ливърпул като гост в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Единственият гол на митичния стадион “Анфийлд” е отбелязан от Валентин Илиев в 15-та минута. Тогава той получава пас от Йордан Юруков и с мощен шут праща топката в мрежата.