Гришо с голяма излагация, млад руснак му разказа играта и го изхвърли от US Open

Григор Димитров изненадващо загуби от 53-ия в световната ранглиста Андрей Рубльов с 5:7, 6:7(3), 3:6 и отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на САЩ – US Open. Това бе първа среща между българина и 19-годишния руснак. Гришо игра трагично и се изложи тотално, записвайки множество непредизвикани и двойни грешки. Младият Рубльов се възползва от това и с отлична игра постигна своето.БЛИЦ.СПОРТ

Българинът водеше идентично в първите два сета, но в крайна сметка ги загуби. След тайбрека на втората част Димитров рухна психически и в заключителния сет не успя да се противопостави на своя съперник. Гришо никога не е обръщал мач след 0-2 сета и дори не загатна, че сега може да го направи.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров стартира ударно в първата част с гейм на нула при свой сервис. Руснакът обаче успя да изравни след продължителен гейм при своето подаване. Гришо спечели следващото си подаване и след продължителен четвърти гейм успя да стигне до първия си пробив в срещата, след което го затвърди за 4:1 в своя полза. Последва срив в играта на българина и руснакът върна пробива при 5:4 за Гришо, а след това след нов пробив направи и пълен обрат в сета за 6:5. На свой сервис Рубльов успя да спечели и взе първата част със 7:5 гейма.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна като пълно копие на първата. Двамата взимаха подаванията си, а Гришо записа пробив в четвъртия и след това поведе с 4:1. Рубльов обаче върна пробива и намали до 4:3 преднината на българина. Българинът и руснакът спечелиха следващите геймове на свой сервис, като Димитров взе с ас гейма за 6:5. Руснакът също взе своето подаване и се стигна до тайбрек. В него Гришо взе първата точка на сервис на противника, но загуби следващите пет разигравания. При 6:3 точки Рубльов имаше три сетбола и реализира още първия от тях за 7:3. Така руснакът поведе с два сета в срещата.

ТРЕТИ СЕТ
Рубльов спечели първия гейм на свой сервис, но Димитров бързо изравни. В четвъртия гейм на тази част руснакът стигна до пробив, а след това отново взе подаването си и поведе с 4:1. Двамата тенисисти взеха следващите си подавания и при 5:2 Григор сервираше за оставане в мача. Българинът намали на 5:3, след което имаше последен шанс в този сет да върне пробива и интригата. Той обаче не успя да го направи и Рубльов триумфира след 6:3.