ЦСКА намери първи нападател за новия сезон

Димитър Борисов и Стойчо Младенов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

 

Звездата на ЦСКА жуниор Мораеш ще има поне един опитен нападател до себе си през следващия сезон. Не става въпрос обаче за някое грандиозно ново попълнение, а за добър стар познайник на “Армията”.

“Червените” си върнаха ирландеца Килиън Шеридън. Очаква се още в понеделник сутринта той да се присъедини към подготовката на тима си в Боровец,sportni.bg
Нападателят изкара един сезон под наем в Сейнт Джонстън. Той обаче се оказа прекалено скъп за шотландците и те се отказаха от опцията за закупуване.

Самият ирландец поиска малка отсрочка, за да си потърси друг отбор в страната. След като не успя да го направи, се завърна в София.

Шеридън се е съгласил на най-важното условие, за да играе в ЦСКА – да намали заплатата си. Той взимаше по 25 хил. евро месечно, но се е навил тя да бъде орязана. Все още обаче не се знае с колко.

Още преди началото на подготовката наставникът Стойчо Младенов обяви, че има намерение да разчита на ирландеца.

Той обаче търси и други атакуващи футболисти, за да засили мощта на отбора. Засега обаче няма обявени трансферни цели.

Иначе другата добра новина за треньорския щаб е, че защитникът Костадин Стоянов вече е почти 100% възстановен от травмата си, която получи в самия край на миналата година.

Бранителят ще може да започне тренировки още на 23 юни. Това означава, че ще успее да навакса изоставането в подготовката и ще е на линия за началото на новия сезон.