Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport


Килиьн Шеридън се завръща в ЦСКА. Ангел Червенков спряган да смени Стойчо Младенов начело на “червените”, пише на първа страница вестник „Футбол” . Поредната си атака към Борислав Михайлов и Българския футболен съюз отправи Христо Стоичков. Камата за пореден път през последните няколко месеца нападна президента на футболната ни централа, като го обвини, че той е причината за постоянните скандали с уредени мачове, които тресат българския футбол. Стоичков призова министър Цветанов да се заеме сериозно с този проблем и обеща, че ако стане президент на БФС ще разбие цялата верига, тъй като според него много хора били замесени в уговарянето на мачове.
В същото време, сякаш за да потвърди тезата на Стоичков, собственикът на „Левски” Тодор Батков дори посочи конкретен двубой, за който имал информация, че е манипулиран. Става дума за загубата на „Левски” с 0:5 от португалския „Спортинг” в турнира Лига Европа от миналия сезон. Адвокатът дори намекна, че е имало необичайно високи залози за поражение на тима му с 5 и повече гола! „Предполагам, че залозите са направени от самите играчи или конкретно един! Знаете за кого става дума” – избухна Батков, явно визирайки бившият вратар Георги Петков.
На фона на постоянните обвинения за уредени срещи тотално неадекватна изглежда реакцията на правоохранителните органи у нас, които не смеят да направят нещо по случая. Нито да инициират проверка, нито да привикат Стоичков и Батков и да им потърсят сметка за това, което говорят.
Килиън Шеридън се завръща в ЦСКА! Лично Стойчо Младенов пожелал снажния таран в състава си за следващия сезон. Самият Стойчо обаче все още не е сигурен, че ще продължи да работи в клуба, тъй като конфронтацията му с шефовете е сериозно. Споменава се името на Ангел Червенков за вариант за наследник на Младенов на „Армията”.
Лео Меси потвърди, че ще става баща на момче, добавя на водещата страница изданието. Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси за пръв път потвърди вече появилите се информации, че приятелката му Антонела Рокузо е бременна. Новината за бъдещия наследник излезе на бял свят след успеха на Аржентина с 4:0 над Еквадор в световните квалификации, когато Меси изрази по особен начин радостта си след отбелязан гол.
„Мисля, че ще бъде момче” – разкри дори пола на бъдещото бебе Меси в интервю за „Оле”. „Не искахме да се разчува, тъй като двамата с приятелката ми не желаем да говорим за личния си живот” – предупреди още Лео. 24-годишният топ футболист на „Барселона” и аржентинския национален отбор допълни още, че очаква с нетърпение раждането на наследника си.
Англия срещу Шотландия по случай 150-тата годишнина на ФА, е друго заглавие на първа страница на вестника. Англия и Шотландия ще играят приятелски двубой на 14 август следващата година, с които ще бъде отбелязан 150-годишния юбилей на английската футболна асоциация! Новината е на агенция „Ройтерс”, а старите съперници ще се изправят един срещу друг за пръв път от 2000-та година насам!
„Англия – Шотландия е един от най-хубавите мачове в международния футбол и аз вярвам, че ще бъда на скамейката за този емоционален сблъсък” – заяви настоящият селекционер на „Трите лъва” Рой Ходжсън.
Както е добре известно именно Англия и Шотландия поставят началото на съперничеството на национално ниво с двубоя по между си през 1872 година! Предстоящият сблъсък на 14 август 2013 година ще бъде 111-ия между двете страни!

Сборная умря във Варшава, е водещата новина на вестник „7 дни спорт” . Сборная умря във Варшава, написа авторитетният руски в. „Советский спорт”, след като Русия се изложи 0:1 с Гърция и отпадна от европейското. „Това е един мъртъв отбор, безжизнен и бездиханен труп”, продължава вестникът. Руската преса посочи като главен виновник за провала холандския селекционер Дик Адвокаат, който и без това напуска поста си, за да поеме ПСВ. „Ако Хидинк бе изящен дърворезбар, то Адвокаат е един прост дърводелец”, заключава „Советский спорт”.
Името на Хидинк, които сега е треньор на Анжи, вече се споменава като вариант отново да поеме Сборная. В списъка са още Луча-но Спалети (Зенит) и Валери Газаев (сега президент на Алания).
Мичо Петров отмъква победата Талантът на Мичо Петров успя да изпъкне сред играта на двата гранда. Не толкова младата надежда сподели очакването си поредицата му от победи да продължи и пожела успех на всички участници в първенството. С bet365. com на това европейско играчът си ти.
Червенков и Станков мераклии за треньори на Армията, добавя изданието на първа страница. Собствениците на ЦСКА обсъждат още два варианта за нов треньор на Армията. Става дума за Ангел Червенков и Александър Станков. Днес или най-късно утре се очаква оставката на Стойчо Младенов.
Червенков бе близо до треньорския щаб на червените след уволнението на Милен Радуканов. Червенков бе гласен първо за треньор, а после за помощник на Димитър Пенев, но в крайна сметка отказа.
Както „7 дни спорт” писа, фаворит в списъка на „Титан” за поста на Стойчо обаче е червената легенда Аспарух Никодимов.

Батков призна: Мафията преди два мача на Левски, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач” . Скандални разкрития направи президентът на Левски Тодор Батков. Според него тото мафията е уредила два мача на „сините„Опасенията ми се потвърдиха. Става въпрос за „Казанската афера . когато паднахме от ЦСКА. и провала с 0:5 срещу Спортинг. обясни адвокатът. Той е категоричен, че разполага с информация, че за двубоя в Лисабон са направени големи залози за загуба на Левски сби повече гола от свързани с клуба лица. Президентът на Левски Тодор Батков разкри, че тежката загуба с 0:5 от Спортинг (Лисабон) през есента на 2010 година далеч не е случайна. Тогава тимът беше разбит в Португалия в среща от груповата фаза на Лига Европа. Според боса на „сините” пръст в край-
ния изход на двубоя има тото мафията. Той дори конкретизира, че най-вероятно един от тогавашните играчи на отбора е замесен в схемата. „Имах съмнения за два мача на Левски и за двата опасенията ми се потвърдиха. Първият е свързан с „Казанската афера”, когато загубихме от ЦСКА. Вторият е този със Спортинг в Лисабон. Получих информация, че за срещата в Португалия са били направени големи залози на един специфичен залог – за загуба на Левски сби повече гола. Предполагам, че залозите са направени от свързани с наши футболисти хора, от самите играчи или конкретно от един от тях. Няма да му казвам името, но всички знаете за кого става дума”, заяви Батков пред БНТ.
Адвокатът явно визира бившия вратар на клуба от „Герена” Георги Петков. Доводите на президента на Левски са, че тогава стражът допусна в мрежата си поне три леки попадения, което не отговаряше на моментната му висока класа. По-късно Петков напусна Левски, след което не пропуска да се заяде с Батков.
ЦСКА намери заместник на М’Боли, добавя изданието на водещата страница. ЦСКА намери заместник на напусналия Райе МЪоли. Става въпрос за вратаря на Локо (Сф) Валентин Галев, като двете страни дори са влезли в контакт. Проблем обаче може да се окаже фактът, че от „Надежда” искат пари за стража си. Другите варианти за наследник на МЪоли бяха Владислав Стоянов и чужденец.

Радо Стойчев: Ще водя битката докрай, е заглавието на първа страница на вестник „Тема спорт”.