Браво, момичета! България с втора драматична победа на Европейското

България спечели и втория си мач на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. След като вчера “лъвиците” победиха с 3:2 Украйна, днес те се наложиха със същия резултат и над Турция – 3:2 (25:17, 10:25, 25:16, 20:25, 20:18). Успехът пък пък осигурява на водения от Иван Сеферинов тим продължаване напред във втората фаза на шампионата.БЛИЦ.СПОРТ

Реализатор номер 1 за победата на България стана Добриана Рабаджиева с 19 точки. Елица Василева добави 17 точки за успеха.

Следващият мач на нашия отбор е с Русия. Двубоят е утре от 14:30 часа.

Първи гейм
Отборът на Турция стартира по-добре срещата и си осигуриха комфортна преднина още в началото. При 11:5 в полза на туркините момичетата на Иван Сеферинов се мобилизираха и в крайна сметка второто техническо прекъсване дойде при 16:15 за България.

До края на гейма “лъвиците” бяха безкомпромисни и го взеха с 25:17.

Втори гейм
Втората част се оказа катастрофална за нашите момичетата. Турция дръпна още в началото, а до края само увеличаваше преднината си. България допусна изключително много грешки в нападение и в крайна сметка загуби гейма с 10:25.

Трети гейм
Трета част започна равностойно, но постепенно България взе инициативата. Първото прекъсване дойде при 8:6 в наша полза. След подновяването на играта момичетата на Иван Сеферинов продължиха с добрата си игра и дръпнаха с 16:10.

До края нашият отбор не допусна отпускане и взе гейма с 25:16.

Четвърти гейм
Турция стартира по добре четвъртия гейм и си осигури добра преднина още в началото. България обаче заигра добре и в крана сметка първото прекъсване дойде при 8:7 за туркините.

Последва необясним спад в играта на нашия отбор и втората пауза дойде при 16:9 в полза на Турция.

До края България опита да осъществи обрат, но това така и не се случи и гейма бе за Турция след 25:20.

Тайбрек
В заключителната пета част драмата бе пълна. Нашите поведоха с 6:3, но допуснаха спад. В крайна сметка Турция стигна до обрат и прекъсването дойде при 8:7 за Турция.

Геймът вървеше точка за точка, а България на няколко пъти имаше възможност да затвори мача. Турция обаче спаси 2 мачбола за 17:17. Впоследствие туркините дори поведоха с 18:17. Атака на Еми Димитрова и страхотна единична блокада на Доби Рабаджиева за 19:18. В крайна сметка България измъкна тайбрека с 20:18 след контра блок-аут на Рабаджиева, а с това и мача с 3:2.