Съдбоносният мач за Лудогорец

Тази вечер в 22:05 часа в Разград Лудогорец приема Хофенхайм във втория си мач от група “С” на Лига Европа. Тази среща бе определена от треньора на “орлите” Димитър Димитров като решаваща за съдбата на тима в турнира. “Зелените” удържаха нулево реми в първия двубой с Истанбул ББ в Турция, но ако искат да продължат напред, вече ще трябва да започнат да трупат победи на сметката си, започвайки от днес.SPORTAL.BG

В същото време обаче двубоят е не по-малко важен и за Хофенхайм. Германците допуснаха домакинска загуба с 1:2 от Брага и не могат да си позволят второ поражение. Гостите се готвят да се хвърлят с всички сили в този мач и да дадат всичко от себе си, за да си тръгнат с трите точки. Задачата им обаче няма да е никак лесна. Тимът пристигна без деветима основни играчи и на практика ще играе с резервите в тази среща. Освен това Хофе е изключително неопитен в евротурнирите. Отборът има общо 3 изиграни мача, като загуби и трите си срещи до момента.

Лудогорец пък е на прага на два рекорда тази вечер. “Орлите” имат шанс да подобрят собственото си постижение за най-много поредни мачове без допуснат гол в Европа. Досега отборът от Разград е успявал да направи максимум от три поредни мача със “суха” мрежа. В момента този рекорд е изравнен след срещите със Судува (2:0 и 0:0), както и гостуването на Истанбул ББ (0:0). Така “зелените” са в серия от 299 минути без допуснат гол. Ако отново опазят вратата си без попадение, шампионите ще запишат ново върхово постижение.

Другият рекорд, който разградчани могат да подобрят е за поредни домакински победи. И тук отборът е в серия от 3 поредни мача с успехи на свой терен, а ако запише нова победа ще отбележи ново върхово постижение и по този показател. В предните си три двубоя “орлите” надиграха последователно Жалгирис (4:1), Апоел (Беер Шева) (3:1) и Судува (2:0). Последната загуба на свой терен “зелените” допуснаха от Копенхаген (1:2).

В състава на домакините няма особени кадрови проблеми. Добрата новина е завръщането на плеймейкъра Марселиньо, който пропусна последните два мача в Европа заради наказание. Освен него, Херо се очаква да пусне в игра Броун на вратата и Сисиньо, Моци, Пластун и Натанаел в защита. Анисе и Дяков ще са двойката опорни халфове, а Лукоки и Вандерсон ще действат по двете крила. На върха на атаката пък отново се очаква да започне Жоао Пауло.

При цялата кадрова криза в състава на гостите, треньорът Юлиан Нагелсман няма кой знае колко опции. Така се предполага, че той ще пусне в игра Бауман на вратата и Хоогма, Гайгер, Фогт и Нордвайт в отбрана. Полански и Руп ще действат в средата на терена, а Цубер и Кадержабек ще оперират по крилата. В атака пък голове ще се чакат от Крамарич и Ут.

Лига Европа, групова фаза, 2 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – ХОФЕНХАЙМ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, вандерсон, Лукоки, Пауло

ХОФЕНХАЙМ: Бауман, Хоогма, Гайгер, Фогт, Нордтвайт, Полански, Руп, Кадержабек, Цубер, Ут, Крамарич

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Павел Рачковски (Полша)
Начало: 22:05 часа