Германия отвя и Дания! 2:1

На Арена Лвов Германия и Дания излязоха в последния си мач от “групата на смъртта“. Драма обаче нямаше. Бундестимът съвсем рутинно и с класа преодоля комшиите си с 2:1. Головете на Подолски и Бендер бяха решаващи за победата, а Германия записа пълен точков актив след изиграването на всички срещи в групата. И докато “червеният динамит” отпада от турнира, то Маншафтът ще срещне Гърция на 1/4-финал,еuro2012.bnt.bg

 

Първата част започна ударно. Още в 6-та минута Томас Мюлер направи непростим пропуск, след като останал на 5 метра пред голлинията не успя да отправи силен удар по посока на Андерсен. След тази ситуация мачът привидно се успокои и двата отбора заиграха за миролюбивото 0:0, което класираше на този етап и двата тима. Немската машина реши да настъпи газта и поведе в резултата.  

Подолски бе намерен в близост до вратата от Марио Гомес и играчът на Арсенал простреля датския вратар за 1:0 в своя мач номер 100. Датчаните нямаха какво да губят след попадението и тръгнаха напред.

В 24-та минута корнер отдясно завари защитата на германския тим неподготвена. Ларс Якобсен центрира и Бендтнер с глава посрещна топката. Тя отиде към Крон-Дели, който от границата на вратарското поле отбеляза с глава за 1:1!

Втората част започна мудно, а игровия ритъм се запази така до края на мача. Двата тима спукаха топката, а интересните моменти бяха повече по трибуните. Минутите до края изтичаха бавно, а в 82-та минута  се случи най-интересната ситуация.

Ларс Бендер бе намерен с диагонален пас от ветерана  Клозе и халфът на Маншафта опъна мрежата за 2:1 за Германия. С това се изчерпа и всичко за второто полувреме. С победата си, немската машина за пръв път излиза от групова фаза с перфектен актив.

В другата среща от групата Португалия победи Холандия и ги изрита от турнира след 3 загуби! Кристиано Роналдо най-накрая напомни на себе си и поведе съотборниците си към 1/4-финал.

 

Стартови състави:

ДАНИЯ: Андерсен, Кяер, Агер, С. Поулсен, Якобсен, Квист, Ериксен, Я. Поулсен, Цимлинг, Крон-Дели, Бендтнер

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хюмелс, Бадщубер,Л. Бендер, Лам, Кедира, Швайнщайгер, Йозил, Подолски, Мюлер, Гомес