Гришо се измъчи срещу босненец, но почна с победа в Пекин

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Пекин след изключително трудна победа над босненеца Дамир Джумхур. Гришо се наложи с 6:1, 3:6, 6:3, а срещата продължи един час и 56 минути.БЛИЦ.СПОРТ

Следващият съперник на Димитров в Пекин ще бъде победителят от мача между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Пабло Кеувас (Уругвай). Българинът има да защитава 300 точки на турнира в китайската столица, след като преди година игра финал, но загуби от Анди Мъри.

ПЪРВИ СЕТ
Димитров трудно спечели първия гейм в мача, а при втория пропусна три брейкбола. Българинът все пак постигна пробив в четвъртия гейм на мач, който затвърди при собствен сервис. Веднага след това Гришо отново проби Джумхур. Григор Димитров след това спечели сета при първия си сетбол и поведе в резултата на мача.

ВТОРИ СЕТ
Втората част на мача беше изключително равностойна. Всеки от двамата тенисисти взимаше собствения си сервис гейм. Дамир Джумхур беше близо до пробив в шестия гейм, но Гришо спаси брейкбола в полза на съперника. Босненецът обаче се възползва от двете си възможности за пробив в осмия гейм и при втората осъществи брейк и поведе с 5:3. Той затвърди пробива при собственото си подаване и това му позволи да изравни резултата.

ТРЕТИ СЕТ
Финалната част на мача по подобие на втората също беше равностойна. Двамата тенисисти печелеха своите подавания, въпреки че още в първия гейм Гришо спаси три брейкбола. В петия също отрази две възможности за пробив на Джумхур. Решителният момент в срещата се оказа осмият гейм на третия сет. Григор Димитров направи пробив, а след това при свое подаване спечели мача при втория си мачбол.