Добруджа победи Суворово с 2:1 и оглави класирането еднолично

Добруджа победи Суворово с 2:1 в дербито на Североизточната трета лига и оглави еднолично класирането. Георги Колев и Симеон Симеонов от дузпа бяха точни за „жълто-зелените“, а Любомир Михалев отбеляза попадението за домакините.
Добруджа откри резултата в 17-ата минута, когато удар на Георги Колев рикошира в защитник на домакините и излъга вратаря Костадин Иванов – 0:1.
Няколко минути по-късно след центриране от фаул тимът на Суворово стигна до гол, който обаче беше отменен поради засада.
В 42-ата минута домакините все пак стигнаха до равенството. След добра комбинация по левия фланг и центриране в наказателното поле на Добруджа Любомир Михалев бе оставен непокрит и с глава изравни – 1:1.
След почивката футболистите на Диян Божилов излязоха решени да стигнат до победата.
В 66-ата минута Станимир Андонов премина с топката почти целия терен и изведе Румен Николов зад отбраната на Суворово, където вратарят Иванов го спря непозволено. Реферът Станислав Тодоров бе категоричен в отсъждането на дузпата, въпреки че можеше да извади и жълт картон на вратаря, който щеше да бъде негов втори в мача. Симеон Симеонов бе точен от наказателния удар и донесе победата на „жълто-зелените“.
Старши-треньорът на Добруджа Диян Божилов бе доволен от показаното от своите футболисти, но бе категоричен, че първенството съвсем не е решено.
Симеон Симеонов изказа благодарност от името на целия отбор към всички привърженици, които бяха днес в Суворово и подкрепиха Добруджа във важния мач.