Превю: Италия – Ирландия

Италия ще се изправи срещу Ирландия в последния си мач от група С на Евро 2012 и ще търси задължителен успех. Дори да спечелят, момчета на треньора Чезаре Прандели могат да стегнат куфарите, ако Испания и Хърватска направят реми 2:2 или по-резултатно,euro2012.bnt.bg

Италия все още няма победа на Евро 2012 след двете ремита срещу Хърватия и Испания. “Скуадра адзура” е в серия от 12 поредни мача без поражение под ръководството на треньора Чезаре Прандели.

Прандели ще може да разчита на бранителя Андреа Бардзали от Ювентус, който пропусна първите две срещи поради травма в бедрото. Марио Балотели е с контузия и затова в атака за Италия може да видим  Ди Натале. Той ще си партнира с Антонио Касано.

Ирландия вече е аут от борбата за първите две места в групата след поражения от Испания и Хърватия. Момчетата на треньора Джовани Трапатони ще се опитат да запишат поне почетен резултат в последния си мач на Евро 2012 срещу Италия.

Деймиън Дъф може да запише мач номер 100 за Ирландия тази вечер, докато двубоят с италианците вероятно ще е последен за вратаря Шей Гивън.

Вероятни състави:

Италия: Буфон, Маджо, Бонучи, Бардзали, Киелини, Де Роси, Маркизио, Пирло, Джакерини, Ди Натале, Касано

Ирландия: Гивън, О’Шей, Дън, Сейнт Леджър, Уорд, Дъф, Андрюс, Уилън, Макгийди, Кийн, Лонг