Италия излиза за победа, Ирландия – за честта си

Момчетата на Чезаре Прандели трябва да се надяват да бият Република Ирландия и Испания и Хърватия да не направят реми 2:2, ако искат да се класират за 1/4-финалите.

Селекционерът на “Скуадра Адзура” се радва на добрата новина за завръщането в игра на защитника Андреа Бардзали.SPORTNI.BG

Бранителят на Ювентус пропусна първите два мача от Евро 2012 заради контузия в прасеца, но отново е на разположение на Прандели.

Италианският наставник най-вероятно ще се завърне към схемата с четирима играчи в отбрана, ако Бардзали премине късния фитнес тест.

Нападателят Марио Балотели пък напусна преждевременно тренировката на отбора в събота заради проблем с коляното и ще премине допълнителни изследвания, за да се установи колко тежка е травмата му.

Ако стрелецът на Манчестър Сити не е готов за игра, тогава Антонио Ди Натале ще партнира на Антонио Касано в атаката на Италия.

Междувременно съставът на Ирландия вече отпадна от шампионата на Стария континент и след ужасното поражение с 0:4 от Испания, вече ще играе само за честта си.

За вратаря Шей Гивън това най-вероятно ще е последен двубой с фланелката на представителния тим, след като призна, че обмисля да сложи край на кариерата си в националния отбор.