Ще успее ли Левски там, където ЦСКА-София стъпи накриво?

Отборът на Левски гостува на Етър във Велико Търново днес от 17,30 часа в опит да защити афишираните шампионски амбиции. Предизвикателството пред отбора на Делио Роси е двойно, тъй като в предишния кръг домакините удържаха 2:2 с ЦСКА-София и “сините” ще се опитат да покажат, че могат да бъдат по-успешни от водения от Стамен Белчев тим кръг преди директния сблъсък помежду им. SPORTAL.BG

В момента Левски върви трети в класирането с 21 точки, докато ЦСКА-София е втори с 26. При успех днес и след седмица Левски може да намали аванса на “червените”,  съществува и вариант да се изравни в случай на грешна стъпка на ЦСКА-София срещу Пирин Благоевград в късния мач днес.

Треньорът на Етър Станислав Генчев не планира големи промени в състава, който завърши 2:2 с ЦСКА-София. От травми са възстановени защитникът Венцислав Василев и нападателят Иван Петков. Генчев се колебае дали да пусне Василев титуляр или да заложи отново на Скерлев, който ще си партнира в отбрана с Веселин Минев и Пехливанов. На разположение на Генчев ще са и преотстъпените от ЦСКА-София Пламен Гълъбов и Никола Колев.
Левски - Черно море+68
Защитата на Левски пък ще тормози бившият армеец Иван Стоянов и таранът Алиун Бадара, който вече има пет гола на сметката си през сезона.

Колегата му Делио Роси няма проблеми със състава. Лекарският щаб успя да възстанови Милош Цветкович, който ще започне вдясно на отбраната. В центъра ще са Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски, а вляво ще е Иван Горанов. До последно ще се умува кой да си партнира в халфовата линия на Жорди Гомес, като по-вероятно е това да е Васил Панайотов, отколкото завърналият се в групата румънец Нелуц Рошу.

Роман Прохазка ще напада по левия фланг, а Антонио Вутов от другата страна. Зад нападателя Сердиу Буш пък ще действа Габриел Обертан, който ще организира и атаката.

Двубоят се очаква с огромен интерес в старопрестолния град, още повече, че ще е първи на осветление от 18 години насам на стадион “Ивайло”.

Вероятни състави:

Етър: Иванов, Скерлев, Пехливанов, В. Минев, С. Александров, Атанасов, Сърмов, Апостолов, Руменов, Ив. Стоянов, Бадара.

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Гомес, Панайотов, Прохазка, Обертан, Вутов, Буш.