Отново Яблонски, отново 1:0 за Левски! „Сините“ превзеха „Ивайло“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Левски записа важна и трудна победа с 1:0 при тежкото си гостуване на Етър във Велико Търново. Единственото попадение в срещата бе дело на Давид Яблонски, който вкара петия си гол от началото на сезона и е най-резултатния футболист в тима на Делио Роси. Той се разписа и в миналия кръг срещу Черно море, когато столичани пак надделяха с 1:0.БЛИЦ.СПОРТ

На препълнения стадион „Ивайло“ двата отбора изнесоха интересен мач, като повече ситуации бяха пред вратата на домакините. Бадана пък бе основна заплаха в тима на Станислав Генчев.

Левски откри резултата още в 5-ата минута. Тогава Вутов пропиля идеална възможност, но топката бе избита в кронер. При неговото изпълнение Яблонски се извиси над всички и с глава вкара прониза вратаря на Етър.

Бадана имаше две добри възможности за гол през първата част, но не успя да ги реализира. Вутов пък стреля опасно към вратата на Етър, но топката профуча покрай гредата.

Второто полувреме бе с по-малко опасности. „Сините“ разчитаха на контраатаки, а домакините опитаха стихиен натиск, който не донесе резултата.

Вутов пропиля нова отлична възможност, а удар на Мапуку бе избит от голлинията.

С успеха Левски събра 24 точки и заема третото място. ЦСКА е втори с 26 и мач по-малко, а Лудогорец е лидер с 30. Етър заема 10-а позиция с 12 точки.