90% Бербатов е играч на Малага

Димитър Бербатов, снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският нападател Димитър Бербатов на 90% е играч на Малага, съобщиха испанските медии, цитирайки агента на футболиста.SPORTNI.BG

Според информацията, Малага искат да оставят следа с първото си участие в Шампионската лига.
След напускането на Рууд ван Нистелрой и вероятната продажба на Хосе Рондон, богаташите от Малага си търсят друг таран, който да води отбора.

Това е именно играчът на Манчестър Юнайтед Бербатов, а според думите на агента му Емил Данчев, трансферът е на 90% факт и може да бъде завършен още тази седмица, стига да бъдат уточнени някои малки детайли.

Така ще се сбъдне желанието на играча да играе в Шампионската лига, а заплатата му също няма да бъде никак малка, предвид възможностите на катарските собственици на испанския клуб.

Бербатов бе абсолютна резерва през последния сезон в английския тим, въпреки че завърши предишната кампания като голмайстор в английското първенство.

Интерес към българския нападател през последните месеци проявяваха Пари-Сен Жермен, Борусия Дортмунд, Галатасарай и редица други клубове.

Очаква се трансферната сума, която Малага ще плати на Манчестър Юнайтед за услугие на Бербо да е около 6-7 милиона евро.