Селекционерът на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев посочи, че най-голямата болка за него са подрастващите и, че тяхното самочувствие не е на терена, а на друго място. Подписалият нов договор с БФС специалист коментира още свършената работа в отбора и това по колко футболисти от даден клуб вика в състава си.БЛИЦ.СПОРТ

„Веки професионален футболист трябва да има отлична физическа подготовка. Това започва не в мъжкия футбол, а в юношеския. Отношението на младите момчета е катастрофално. Гледат какъв е животът на футболистите, но не знаят как се постига това. Със съвременните технологии може да се види как е в развитите страни. За мен най-голямата болка са младите момчета. Като го докарат с хубава кола, е готов. Точно обратното, колкото по-често идва пеш, толкова по-добре. Самата истина е, че самочувствието на футболистите не е на терена, а на други места. Опитваме се да променим мисленето на футболистите”, призна Хубчев в интервю за „Диема Спорт”.

„Колкото повече се доверяват футболистите на треньорите, толкова по-добре. Или повече трябва да тренират. Начинът на поведение в обществото беше друг, а сега нещата са други предвид развитието на света. Без уважението и респекта към треньора няма как да стане тази работа. Държали сме винаги на дисциплината, това е правилният път и това обясняваме на момчетата. Успееш ли да ги убедиш в това, нещата се получават. Много повече работа трябва, по-малко странични неща, и в другите професии е така”, допълни още националният селекционер.

„Желанието на младите български футболисти да играят и да се наложат в големите отбори е малко. Много бързо се отказват. Малко е желанието и борбата да се пребориш за място в първия отбор, а се оправдават с чужденците в тимовете”, подчерта треньорът на родните „трикольори”.

„Който и да застане на този пост, все някой ще даде мнение защо този е извикан, или този не е. Няма извикан футболист за това къде играе той. Това е последното нещо, което ни вълнува. Някъде прочетох, че от ЦСКА са 4 или 5 човека. Аз дори не знаех, отговорността за повиканите е наша. Благодаря на мениджърите, на треньорите, че никой не е оказвал натиск, или обаждане. Това е едно уважение на футболните хора, нямам такова обаждане или подхвърляне от президент или друг човек. Нека всеки един се влага малко повече в нещата. Пожелавам си най-добрите мачове да бъдат повече. Нека бъдещето бъде положително”, завърши Хубчев.