Ураганът Григор помете още един съперник (видео + галерия)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров помете с 6:1, 6:1 испанеца Пабло Кареньо Буста в последния мач от Група “Пийт Сампрас” на Финалния турнир на ATP в Лондон. Днешният съперник на хасковлията се включи в състезанието като резерва, заменяйки сънародника си Рафаел Надал. Световният №1, който в последно време има проблеми с коляното, загуби първия си мач от белгиеца Давид Гофен, след което се оттегли от турнира.SPORTAL.BG

Ураганът Григор Димитров отвя още един съперник

Димитров вече си бе осигурил участие на полуфиналите, докато Кареньо Буста загуби от австриеца Доминик Тийм и отпадна от надпреварата. С днешния успех първата ни ракета затвърди първото си място в групата, в която записа три победи и загуби само един сет – на старта срещу Тийм. Хасковлията даде само 2 гейма и на предишния си съперник – Гофен (6:0, 6:2). Григор вече има 3 победи от 5 мача срещу Кареньо Буста, като и двете му поражения от испанеца са на клей.

Ураганът Григор Димитров отвя още един съперник

Полуфиналните двойки бяха ясни още преди началото на двубоя между Димитров и Кареньо Буста, но въпреки това двубоят тази вечер не бе съвсем без значение, тъй като победата донесе на нашето момче нови 200 точки за ранглистата. В събота Димитров ще се изправи на полуфиналите от 22,00 часа българско време срещу Джак Сок и победа срещу американеца ще изкачи най-добрия ни тенисист на третото място в световната ранглиста. В момента №3 в света е младият германски суперталант Александър Зверев. Утре от 16,00 часа наше време е първият полуфинал в Лондон, в който шесткратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) ще се изправи срещу Гофен.

Ураганът Григор Димитров отвя още един съперник

ПЪРВИ СЕТ:

За около минута Григор спечели откриващото си подаване в мача тази вечер, като го стори с помощта на отлични сервиси и без да даде точка на съперника си. Много бързо Димитров успя да реализира и първия пробив в мача. Направи го още в първия сервис-гейм на испанеца, при това на нула. Димитров спечели първите 11 точки в мача, но не успя да вземе трети пореден гейм на нула. При 40:0 за сервиращия в третия гейм българин Кареньо Буста най-сетне се пребори за точка, но Димитров без проблеми взе подаването си за аванс от 3:0.

Ураганът Григор Димитров отвя още един съперник

В четвъртия гейм сервиращият Кареньо Буста първоначално се измъкна от 15:40, стигайки до 40:40, но следващите две точки отново бяха спечелени от играещия безгрешно през цялата среща Григор и вторият пробив в двубоя бе факт. Димитров продължаваше да играе блестящо и не след дълго резултатът стана 5:0. Кареньо Буста най-сетне успя да спре серията на противника си, като се пребори за шестия гейм, но веднага след това Димитров бе безпощаден със своя начален удар и набързо сложи край на първия сет.


ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет започна по подобие на първия – с пробив за Григор. При 30:30 в първия гейм на втория сет Димитров спечели страхотна точка, при която испанецът даде всичко от себе си, загуби равновесие и падна, като явно получи травма. Кареньо Буста неутрализира брейкпойнта с отличен сервис, но след това Димитров си извоюва нова точка за пробив и след аут от форхенд на испанеца геймът приключи. След края на гейма Кареньо Буста взе медицински таймаут.


След подновяването на играта Димитров продължаваше да играе на изключително високо ниво и успя да направи пореден пробив, а преднината му в резултата във втората част стана 3:0. Малко след това Димитров поведе с 4:0, Кареньо Буста се пребори с доста усилия за 1:4, но с гейм на 30 Григор направи резултата 5:1. Силите на испанеца не стигнаха за още един гейм и след точно един час игра третата победа на дебютанта в престижния турнир Григор Димитров бе факт.

ГАЛЕРИЯ