ЦСКА-София ще пази дистанцията с Лудогорец под тепетата

Отборът на ЦСКА-София ще се опита да защити шампионските си амбиции и да запази дистанцията с лидера Лудогорец в днешното си гостуване на Локомотив в Пловдив. Двубоят е днес от 15,30 часа на “Лаута”.

В момента Лудогорец води с 4 точки, а в понеделник приема последния в класирането Витоша Бистрица и при нова грешна стъпка на “червените” може да увеличи още повече преднината си. В миналия кръг ЦСКА-София записа 1:1 с другия пловдивски отбор – Ботев, но тогава беше без голмайстора си Фернандо Каранга, който се завръща днес в игра. SPORTAL.BG

Аут обаче е Станислав Манолев и затова на негово място по десния фланг ще излезе Кирил Десподов. Отляво пък Кулма ще замени Меркадо. Треньорът Стамен Белчев, който ще изведе ЦСКА-София за 40-и път, пък ще може да разчита на възстановените напълно Антон Недялков и Божидар Чорбаджийски. Белчев обаче ще разчита отново в центъра на отбраната на Александър Барт, който се представя добре.

На “Лаута” има нов треньор – босненецът Бруно Акрапович, който още търси своята първа победа начело на “смърфовете”. Под негово ръководство тимът записа загуби с 0:1 от Левски и 0:3 от Рудогоре в миналия кръг.

Основните притеснения на пловдивчани са свързани със защитата, което е притеснително предвид присъствието на Каранга на терена. През сезона ЦСКА-София спечели убедително с 4:1 на “Българска армия”, а в края на миналия си тръгна с успех 2:1 от “Лаута”.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Локомотив: Диао, Крумов, Везалов, Георгиев, Велковски, Банович, Фрикеш, Марчев, Серджо, Бакалов, Аяри.

ЦСКА-София: Черниаускас, Недялков, Барт, Бодуров, Дюлгеров, Пинто, Малинов, Кулма, Тиаго, Десподов, Каранга.