Кой ще си пасне по-добре с Рууни? Уелбек или Керъл?

Англия е на второ място в Група D с четири точки. На островитяните е необходимо само едно реми в последния им мач на група, за да си осигурят класиране сред 8-те най-добри, а третите в класирането Украйна трябва задължително да спечелят, за да продължат участието си в турнира,euro2012.bnt.bg

Рууни пропусна първите два мача на Англия в груповата фаза заради наказание, но се очаква да играе титуляр на “Донбас Арена” в Донецк.

Нападателят на Ливърпул Анди Керъл може да партнира на Рууни във върха на атаката. Мениджърът Рой Ходжсън смята, че тандемът може да помогне на Англия да стигне далеч в турнира. Другият вариант е Дани Уелбек, който пък добре се е сработил с Рууни в Манчестър Юнайтед. Уелбек вкара чудесен гол, с който Англия победи Швеция. Ходжсън ще вземе окончателното си решение броени часове преди срещата с Украйна.

“Бих искал да играя с Рууни в атака. Никога не съм имал този шанс преди”, заяви Керъл. Думата обаче има Ходжсън.

 

Украйна отново ще разчита на героя си Андрий Шевченко. Проблемът обаче е травмата, която ветеренът получи. Звездата на Украйна, пропусна тренировката на тима в неделя, заради насъбрала се вода в лявото му коляно. От щаба съобщиха, че са оставили изцяло решението дали ще играе днес или не, на него.

 

Вероятни състави:

Англия: Харт, Джонсън, Тери, Лескът, Коул, Джерард, Паркър, Уолкът, Рууни, Йънг, Уелбек

Украйна: Пятов, Хусьев, Михалик, Хачериди, Селин, Тимошчук, Ярмоленко, Назаренко, Коноплянка, Воронин, Шевченко