Бензема не вкарва, но Франция се нуждае от него

Португалецът Кристиано Роналдо може да бъде вдъхновение за съотборника си от Реал Мадрид Карим Бензема, който е длъжен да помогне на Франция за класирането на четвъртфиналите.euro2012.bnt.bg

CR беше критикуван за представянето си в първите два мача, но в решителния двубой отбеляза така важните голове, които класираха Португалия. Бензема е изпаднал в същата ситуация. Феновете са недоволни от играта му. В Реал Мадрид нападателят не спира да вкарва и асистира, но на Евро 2012 Бензема не блести.

Треньорът на “петлите” Лоран Блан е спокоен, тъй като и равенството е приемлив резултат, който класира тима в следващата фаза. Но ако французите не искат да се изправят срещу Световния и Еврошампион Испания, трябва на всяка цена да спечелят срещата, а в другия мач Англия да не победи с по-голям резултат. На Евро 2008 и на Мондиал 2010 французите завършиха на последно място в групите си. Сега обаче те са колектив, който може да постигне много повече.

Блан оказа пълна подкрепа на 24-годишния Бензема:

“Не се фокусирам върху това дали Карим вкарва или не. Той важна част от отбора и се разбира със съотборниците си. Тимът играе добре, когато той е на терена”, каза треньорът след мача с Украйна.

Да не забравяме, че именно Бензема създаде головите положения на Менес и Кабай, с които Франция спечели мача срещу домакините в проливен дъжд.

Полузащитникът Ян М’Вила също потвърди важна роля на Бензема за националния отбор.

“За мен Бензема е сред най-добрите нападатели в света. Аз не съм притеснен за формата на Карим, защото когато той не вкарва, създава шансове за другите. Всички много го ценим”, каза М’Вила.

 

Швеция игра страхотно в двата си мача в група “D” – срещу домакините Украйна и срещу Англия. И в двата мача Тре Крунур водеха в резултата, но допуснаха обрат. Дори в двубоя срещу Англия, не кой да е, а коравият защитник Олоф Мелберг вкара два гола, с които обърна резултата в полза на шведите, но тимът не удържа предимството си. Срещу Франция скандинавците няма какво да губят, те със сигурност напускат Евро 2012 след този мач.

Наставникът Ерик Хамрен при всички случаи ще направи някои промени, за да даде шанс и на футболистите, които не са били титуляри да запишат участие на Еврофиналите.

Шведският състав е един от най-възрастните на първенството и затова Хамрен вероятно ще заложи на някои по-млади играчи, които ще бъдат следващото поколение национали на страната.

“Мисля, че има надежда за шведския футбол” каза Хамрен. Има да! Видяхме с какво мъжество играха момчетата в жълто-синьо в досегашните си двубои на Европейското първенство.

 

Контузени:

Швеция излизат за последния си мач на Евро 2012та без контузените Йохан Елмандер и Расмус Елм. Нападателят на “Галатасарай” има болки в крака и въпреки че е изразил готовност да излезе днес, треньорът Ерик Хамрен съобщи, че няма да рискува състоянието му да се влоши. Полузащитникът Елм се оплаква от болки в бедрото. Останалите играчи в тима са здрави.

В лагера на Франция, все още не се знае дали Ян М`Вила ще започне като титуляр. Полузащитникът има проблеми с глезена. В мача срещу Швеция, той влезе като резерва на Йоан Кабай.

Вероятни състави:

Швеция: Исаксон, Гранквист, Мелберг, Йонас Олсон, М. Олсон, Ларсон, Шелстрьом, Свенсон, Елм, Ибрахимович, Елмандер

Франция: Лорис, Дебюши. Косчелни, Мексес, Клиши, М’Вила, Диара, Рибери, Насри, Менес, Бензема