Въпросът е: Ще нападат ли украинците?

Никола Ибришимов

Коментар на Никола Ибришимов, пратеник на БНТ в Донецк,euro2012.bnt.bg

 

Състоянието със суперзвездата на Украйна Андрий Шевченко притеснява домакините в навечерието на мача с Англия. Шева получи контузия на коляното след като вкара два гола на Швеция, а контузията се задълбочи в мача с Франция. Травмата го принуди да пропусне неделната тренировка, а в понеделник Шевченко премина медицински изследвания. В официалната пресконференция преди мача селекционерът на домакините Олег Блохин заяви, че шансовете Шевченко да играе са 50:50.

В допитване от Националната телевизия дали Украйна трябва да играе нападателно или да се защитава срещу Англия, 65% от анкетираните отговориха, че искат любимците им да атакуват. Това обаче ще отвори пространства пред бързите крила в състава на Рой Ходжсън, каквито безпорно са Тио Уолкът и Ашли Йънг.

Селекционерът на Англия има един “хубав” проблем. Той трябва да избира между Уейн Рууни, Дани Уелбек и Анди Керъл за нападатели. Преди няколко дни Ходжсън обяви, че Рууни със сигурност ще започне в стартовия състав. Така че, въпросът ще бъде Уелбек или Керъл?