Ще успее ли Франция да продължи победния си марш?

Тази вечер в последен друбой от група “Д” на Евро 2012 се изправят тимовете на Швеция и Франция. Срещата ще започне в 21:45 часа и ще се играе на стадион “Олимпийски” в Киев.

След като вече загубиха шансове за класиране напред, днес шведите ще излязат да играят за своята чест. Различно е обаче положението при французите, които на всяка цена ще гонят победа или равенство, за да играят на 1/4-финалите.SPORTNI.BG
Шведският селекционер Ерик Хамрен няма да може да разчита на нападателя Йохан Елмандер и полузащитника Расмус Елм, които са контузени.

“Елмандер не е готов. Той все още чувства болки в крака и няма да поема риск за мач, който не е решаващ. Имам уважение към него и неговия клуб”, каза Хамрен за нападателя на турския Галатарасай.

“Елм е контузен в бедрото. С изключение на тези двамата всички други са готови и имат желане да играят срещу Франция”,
каза шведският селекционер.

Френският национален отбор е фокусиран изцяло върху мача си срещу Швеция, категоричен бе селекционерът на “пелите” Лоран Блан.

“Изцяло сме фокусирани върху мача. Мотивирани сме да спечелим и да продължим като водачи в нашата група”.

Филип Мексес, Матийо Дебюши и Жереми Менес ще пропуснат евентуалното участие на Франция на четвъртфиналите, ако получат жълти картони в двубоя днес.

“Винаги има подобен риск. Може да има промени в състава за последния ни мач в групата. Евентуалните наказания винаги носят
притеснение. Сигурен съм, че Швеция ще играе само за победа”, каза още Лоран Блан.

Последният мач между Франция и Швеция бе контролна среща преди четири години, в която “петлите” стигнаха до успех с 3:2.

Сега и двата отбора се намират в добра форма, като при шведите трябва просто да се изключат последните два мача. Франция обаче няма загуба от над 20 двубоя и едва ли ще допусне такава днес.

Мачът Франция – Швеция ще започне с минута мълчание в памет на легендарния френски спортен журналист и коментатор Тиери Ролан, който почина в неделя, на 74-годишна възраст. Ролан е отразявал като журналист 11 световни първенства.