Швеция се отсрами и победи Франция с 2:0

Отпадналият отбор на Швеция съвсем неочаквано наказа наперените “петли” с 2:0 и направи добра услуга на Англия. В Група D французите бяха лидери до последния мач и очакваха той да е протоколен. Това не се случи, а скандинавците направиха страхотен мач и победиха съвсем заслужено след фамозни голове на Златан Ибрахимович и Себастиан Ларсон. След този резултат, Англия ще играе с Италия на 1/4, а Франция ще има тежка задача със Световния и Европейски шампион Испания. Петлите продължават напред, но с горчивината от безидейния си последен мач.euro2012.bnt.bg

Швеция и Франция направиха едно от най-скучните първи полувремена на Евро 2012. Футболистите на двете страни успяха да отегчат публиката и не създадоха почти никакви опасности пред двете врати. Рибери и Бен Арфа опитаха да сътворят нещо по-интересно, но удариха им минаха над вратата на Исаксон. Краят на първата част бе най-хубавото в този мач, а феновете се надяваха двата тима да вдигнат темпото през почивката.

Сякаш чули молитвите на запалянковците, шведи и петли се хвърлиха в здрава битка през втората част. Още в 54-та минута Златан Ибрахимович реализира страхотен гол след воле за 1:0! Златан засече със странична ножица от 14 метра кинжално центриране и оплете топката в десния ъгъл на Лорис. До края на мача, петлите се хвърлиха в хаотични атаки и не съумяха да изравнят. Най-близо до гол бяха резервите Менес и Жиру, но ударите им профучаха покрай вратата.

В последните 10 минути скандинавците сътвориха истинско опълчение и защитния им вал удържа атаките на Рибери и компания. Нещо повече, в 91-та минута Холмен удари напречната греда след центриране отдясно. При добавката Ларсон бе най-съобразителен и фиксира крайното 2:0! Така шведите напускат с високо вдигнати глави, а французите могат само да съжаляват, че съдбата ги изпраща срещу фаворит номер 1- Испания!

 

Стартови състави:

Швеция: Исаксон, Мелберг, Гранквист, М. Олсон, Й. Олсон, Ларсон, Свенсон, Шелстрьом, Байрами, Ибрахимович, Тойвонен;

Франция: Лорис, Дебюши, Рамис, Мексес, Клиши; Насри, М’Вила, Диара, Рибери,Бен Арфа, Бензема;

Галерия