Новият бразилец става най-скъпият на “Герена”

Марсиньо (в жълт екип), снимка: ЕПА/БГНЕС

Новото бразилско попълнение на Левски Марсиньо ще е новият лидер по заплати на “Герена”. Той подписа вчера официално договора си със “сините”. SPORTNI.BG

Според вестник “Труд”, годишното възнаграждение на халфа ще е 180 хил. евро. Това прави по 15 хил. евро на месец.
Освен това, той е получил и 50 хил. от европейската валута на ръка за подписването. Така става най-скъпоплатеният от всички нови на “Герена” това лято.

По принцип от новото ръководство на столичния гранд обявиха своеобразен таван на заплатите. Той беше по 13 хил. евро месечно. За Марсиньо обаче е било направено изключение.

Все пак бразилецът е с най-богатата визитка от всички новодошли. За миналия сезон има 11 мача в Шампионската лига, като последните два от тях бяха на 1/4-финалите срещу Реал Мадрид.

Иначе в момента има и по-скъпопллатен от него в тима. Това е малиецът Сюлейман Диамутен. Той обаче ще бъде продаден или договорът му ще бъде разтрогнат, но няма да играе на “Герена”.

Въпреки сериозното финансово изражение на договора с Марсиньо, миналата година имаше доста по-скъпоплатени играчи от него. Сред тях бяха Дарко Тасевски и Тони Калво, а преди тях и Гара Дембеле.