Делио Роси не пуска Пиргов в Ботев (Пловдив)

Защитникът Димитър Пиргов ще продължи да носи екипа на Левски и през пролетния дял на първенството. Такова засега е решението на треньора Делио Роси, информира „Тема Спорт“. Бранителят е желан силно от Ботев (Пловдив), но на този етап от „Герена” нямат никакво намерение да се разделят с него. Още повече пък да подпомагат отбор, който ще е конкурент в първата плейофна шестица.БЛИЦ.СПОРТ

За центъра на отбраната Левски разполага с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Двамата бяха неизменни титуляри през есента. Още преди Нова година сините обявиха и привличането на още един бранител -Аймен Белаид. Така през пролетния дял на първенството Пиргов ще се явява четвърти избор пред Делио Роси. Възможно е обаче италианецът да наложи и схема с трима централни бранители. При нея Димитър отново не се очертава като титуляр, но ще е първа резерва.

Италианският треньор обаче иска да има дълбочина в състава. Причината е, че през пролетта програмата ще е интензивна. На Левски му предстоят пет сблъсъка с ЦСКА – 3 за първенство и двата полуфинала за Купата на България. Така че наставникът не може да си позволи да остане за важен мач с изтъняла отбрана – ако някой измежду Яблонски и Ейолфсон бъде контузен или получи жълт картон. Това е и причината Роси да не е съгласен да се раздели с Димитър Пиргов.