Левски Лукойл започна с победа участието си в първенството по баскетбол в този си вид. Както е известно, компанията Лукойл от няколко дни е генерален спонсор на Левски. Новият тим надви Берое в Стара Загора с 81:74. Това бе 8-а победа за тима от София, който има и 4 загуби. Берое пък остава с баланс 5/6. Левски имаше комфортна преднина при 71:53 в последната четвърт, но накрая Берое показа характер и стопи изоставането си до пет точки. Въпреки това гостите издържаха и спечелиха двубоя.БЛИЦ.СПОРТ

Следващият мач на Левски Лукойл е на 10 януари (сряда) от 18:30 часа срещу Черно море за Купата на България. Това ще е и първи домакински мач на новия тим в зала „Универсиада“.

Първата част в Стара Загора бе равностойна. Гостите от Левски започнаха с отчайваща стрелба от зоната за три точки – един успешен от общо седем опита. А домакините отговориха с няколко тройки и добри атаки, част от които завършени от Александър Янев. Левски Лукойл обаче използваше бързата си атака и вкара доста точки под коша, за разлика от старозагорци. Така след първите десет минути резултатът бе 25:23. Втората четвърт домакините нарушиха ритъма си. В този момент Левски Лукойл дръпна сериозно и на полувремето резултатът бе 33:49, след като за вторите десет минути Берое успя да реализира едва 10 точки срещу 24 за Левски Лукойл.

В началото на третата четвърт Левски дръпна с 53:36. Евгени Хаджирусев отбеляза тройка за 10:7 в частта по-малко от пет минути преди края. Последва още един кош за Берое, който принуди Тити Папазов да поиска прекъсване. Минута преди края на частта Сашо Янев отново избухна с тройка за 50:62.

При този резултат приключи частта, а в началото на четвъртата Сашо Янев намали изоставането на Берое на 11 точки – 53:64. Деян Карамфилов обаче отвърна с три точки и Левски Лукойл поведе с 67:53. Осем минути преди края на двубоя Любомир Минчев бе изгонен от съдиите от резервната скамейка с две поредни технически нарушения, второто от което бе дисквалификация. След това авансът на Левски стана 18 точки при 71:53 след успешно вкараните наказателни удари. Минута и половина преди края интригата се върна, макар и късно. Резултатът стана 78:70 за Левски и Константин Папазов поиска прекъсване. И това не донесе нищо за гостите, които допуснаха още един кош за 72:78. Александър Янев отбеляза за 74:79. Божидар Аврамов реализира два наказателни удара за 81:74.

Снимки Петър Бакърджиев: