Сензационно: Лукойл Академик влезе в Евролигата!

Лукойл Академик, снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

 

Шампионът на България в последните десет години Лукойл Академик ще мери сили с едни от най-добрите отбори в Европа.

“Студентите” официално бяха избрани от ръководството на Евролигата да играят квалификации за място в групите на редовния сезон на турнира,sportni.bg

Лукойл Академик ще спори с украинския Донецк, с чешкия Нимбурк, с белгийския Остенде, с германския Улм, френския Льо Ман, руския УНИКС Казан, който се сдоби с “уайлд кард” от Евролигата за квалификациите, както и със стария си съперник от УЛЕБ – четврътфиналистът в Италия този сезон Канту.

Това са осемте клуба, които ще се опитат да се преборят за място в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол при мъжете.

Осемте тима ще играят квалификационен турнир, чийто домакин ще бъде избран на 6-ти юли. Само победителят в него ще играе в Евролигата. Останалите ще попълнят празните места в групите на втория по сила турнир на континента – Еврокъп.

“Щастието е голямо. Това е нещо, за което се борихме толкова много години и най-после е факт. Това бе голямата мечта на собственика Валентин Златев, на мен и на голяма част от играчите на тима.

Сега се отваря уникална възможност да играем в тези квалификации и трябва да дадем всичко от себе си”, коментира спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков пред bball.bg.