Нов удар! Още шест спонсора напускат волейболните национали

Отборът на България, снимка: fivb.org

След като вчера стана ясно, че мъжкият национален отбор по волейбол на България остана без генерален спонсор – ПОК “Доверие”, днес още шест фирми, които са спонсори на тима, също обявиха, че се оттеглят и няма да подпомагат финансово селекцията и федерацията.sportni.bg

Шестте фирми излизат с обща декларация в знак на протест срещу скандалите в този спорт и обявяват, че преустановяват подкрепата си, присъединявайки се към решението и мотивите на генералния спонсор.

Шестте спонсора считат, че отговорност за настоящата ситуация носи ръководството на Българската федерация по волейбол (БФВ).

Фирмите, които се изявяват в различни сектори, изразяват готовност при промяна на обстоятелствата да възобновят и дори да увеличат финансовата си помощ за българския волейбол.

Вижте декларацията на оттеглилите се фирми-спонсори:

С настоящето ние, в качеството си на спонсори на Националния отбор по волейбол, в знак на протест срещу нескончаемите скандали в този спорт, преустановяваме подкрепата си и се присъединяваме към решението на Генералния спонсор, както и към мотивите му.

Нашето разбиране е, че настоящето ръководство на Българската федерация по волейбол няма капацитет да създаде нормална обстановка за добра подготовка на отбора и да мотивира играчите за възможно най-добро представяне на предстоящите важни състезания.

Считаме, че отговорност за настоящата ситуация носи ръководството на БФВ. Изразяваме готовност, при промяна на обстоятелствата, да възобновим и дори да увеличим финансовата си помощ за българския волейбол.

Софийска стокова борса АД
Изида ООД
ЮБН Ауто АД (вносител на DAF)
Картекс-П АД (Карпетмакс)
Видексим холдинг АД
Експресо АД