Нов в ЦСКА: Мога да помогна за спечелването на шампионската титла (ВИДЕО)

Един от новите футболисти в ЦСКА – Жан Карлос Бланко, даде първото си интервю за клубната телевизия “cska.bg”. Той сподели, че вече се адаптира към обстановката в тима, свиква с указанията на треньорите и опознава своите съотборници.БЛИЦ.СПОРТ

Колумбиецът разкри, че е пристигнал в ЦСКА като централен нападател, но е готов да играе на всяка позиция, на която преценят треньорите. Той заяви, че конкуренцията не го плаши и ще се бори за титулярно място в състава.

Бланко сподели, че е прочел за славната история на клуба в интернет и знае, че ЦСКА винаги се бори за всички трофеи, а той смята, че може да помогне на тима да ги спечели. 25-годишният футболист обяви, че обича да играе пред пълни трибуни и обеща на феновете на ЦСКА, че ще остави сърцето си на терена за отбора.

– Жан, направи няколко тренировки с ЦСКА. Как намираш обстановката в отбора?
– Много съм доволен, че съм тук, в този голям клуб. Вече направих няколко тренировки с отбора и започнах да се адаптирам. Свиквам с указанията на треньорите и опознавам своите съотборници.

– Защо избра ЦСКА?
– Винаги съм мечтал да играя в Европа. Така се появи възможността да дойда в ЦСКА. Отбор, който се бори да стане шампион, а аз смятам, че мога да дам своя принос за постигането на тази цел.

– Какво знаеш за ЦСКА?
– Получих много информация за ЦСКА от интернет, отбор, който гони високи цели и се бори за всички трофеи в страната.

– Как ти понася смяната на климата?
– Няма много разлика, понеже последно играх в Богота, където също е студено. Разликата е, че там надморската височина е по-голяма.

– Смяташ ли, че бързо ще се приспособиш към футбола в Европа и България?
– Това е идеята, мисля, че моите колеги ще ми помогнат да се адаптирам и сработя по-бързо.

– В ЦСКА конкуренцията е много голяма. Имаш ли характера и амбицията да се наложиш в отбора?
– Обичам конкуренцията, защото тя изисква повече от играча. Всеки трябва да се бори за титулярното си място, а това става само със себераздаване и всеодайност.

–  Какво мислиш за новите си съотборници?
– Имаме много добри футболисти в отбора и се надявам, че ще се впиша добре. ЦСКА притежава добро владеене на топката и практикува комбинативен футбол, а аз мисля, че това е много важно за един отбор.

– ЦСКА е отбор, който винаги се бори за титла, купа и добро представяне в евротурнирите. Какви са твоите амбиции?
– Моите очаквания са големи. Наясно съм, че това е отбор, който е печелил много титли тук в България. Това е отбор, който винаги иска да печели, а аз искам същото. Надявам се да постигна много успехи с ЦСКА.

– ЦСКА има изключително темпераментна публика, доколко това помага на един чужденец?
– Лично като футболист обичам да играя пред пълни трибуни. Това винаги мотивира футболистите. В Колумбия обичаме да играем пред много фенове.

– Разкажи ни малко за себе си. Кога и къде започна да играеш футбол?
– Започнах да тренирам футбол на шест години в моя роден град Кукута. На 16 години играех в първа дивизия с Кукута Депортиво, а след това за кратко в Атлетико Уила. След това играх в Спортен клуб Толима, а през последните 3 години играх в Ла Екуидад. Когато бях на 17 години записах мачове с младежкия национален отбор на Колумбия.

– На какъв пост обичаш да играеш?
– Дойдох в ЦСКА като централен нападател, но съм готов да играя на каквато позиция ми кажат треньорите.

– Какво искаш да кажеш на феновете на ЦСКА?
– Искам да им кажа, че в мое лице имат играч, който е готов да остави сърцето си на терена. Надявам се с тяхната подкрепа да помогна на ЦСКА да спечели още титли.