Чехия и Португалия слагат начало на директните елиминации

Снимка: Георги Димитров / Sportni.bG

 

В качеството си на лидер от Група “А” Чехия среща втория от група “В” – Португалия в първия четвъртфинален двубой от Евро 2012.SPORTNI.BG

Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер на “Националния стадион” в полската столица Варшава от 21:45 часа българско време.

След като загубиха тежко от Русия в първия си мач от шампионата, чехите се “събудиха” и успяха да се наложат над Гърция и Полша, като в крайна сметка се оказаха на първа позиция в класирането на група “А” с 6 точки.

Големият проблем пред Михал Билек преди четвъртфинала с Португалия е състоянието на звездата на тима Томаш Росицки. Полузащитникът контузи ахилеса си по време на мача от груповата фаза срещу Гърция.

В случай, че футболистът на Арсенал не се възстанови на време, то халфът на Виктория Пилзен Даниел Колар ще го замести.

Нападателят на Галатасарай Милан Барош пък ще води атаката на чехите.

Португалия срещна далеч по-опърничави съперници в своята група “В”. “Селесао” загуби от лидера Германия в първия си мач от груповата фаза, но се наложи над Дания и Холандия.

Тъкмо в последния си мач срещу “лалетата” звездата на тима Кристиано Роналдо се развихри като типична “Лос Бланкос” машина. Футболистът на Реал Мадрид завърши мача с два гола, две греди и над 15 удара по посока на противниковата врата.

В щаба на португалците нещата са далеч по-спокойни. Пауло Бенто разполага с целия си титулярен състав.

Атаката ще се води от Елдер Пощига, Нани и Кристиано Роналдо, а в средата на терена ще се разполагат Раул Мейрелеш, Мигел Велосо и Жоао Моутиньо.

Интересен факт е, че Чехия елиминира Португалия на същия – четвъртфинален етап от турнира през 1996 година с победа с минималното 1:0.

Както тогава, така и сега, чехите се класираха за финалната фаза след като завършиха групата си с отрицателна голова разлика