Федерацията по волейбол нападна Радостин Стойчев, обвини го в лъжа

Изразяваме възмущението си от неетичните действия на бившия селекционер, пишат от родната централа

Българската федерация по волейбол излезе с официална декларация по повод появилите се информации, че още спонсори прекратяват взаимоотношенията си с централата заради скандалите около националния отбор. От БФВ дори обвиниха в манипулация бившия селекционер Радостин,Стойчев и приближени до него хора,БЛИЦ

Ето и деклрацията на БФВолейбол:

Във връзка с появилата се в медиите декларация за отказване на 6 (шест) рекламодатели на националния отбор по волейбол, БФВ се чувства задължена да уведоми обществеността, че това е поредната манипулация от страна на бившия селекционер на националния отбор Радостин Стойчев и приближените му лица. Три от 6-те компании, подписали декларацията (ако въобще съществува такава, тъй като неин оригинал не е постъпвал в БФВ) нямат взаимоотношения под никаква форма за настоящата година с БФВ. Към този момент в Е-мейла на БФВ има постъпила декларация за преустановяване на подкрепата към националния отбор по волейбол-мъже единствено от ЮБН Ауто АД, една от 6-те изброени компании в общата им декларация, поместена в медиите.

По повод разпространената от Радостин Стойчев информация в някои медии за разкрита делегирана сметка в БФВ със средства, които може да се разходват само заедно от Директора на националния отбор- мъже и Генералния секретар на БФВ, сме длъжни да ви информираме, че цитираната от Радостин Стойчев сума , постъпила по сметката в размер на 268 000 (Двеста шестдесет и осем хиляди) лева, не отговаря на действително постъпилата сума, която е в размер на 149 500 (Сто четиридесет и девет хиляди и петстотин) лева.

Още веднъж ръководството на БФВ изразява възмущение от хаотичните и неетични действия на бившия национален селекционер Радостин Стойчев, който многократно декларира пред медиите, че не бива да има последствия за бъдещето на националния отбор от неговата оставка. Репликата „Аз не искам след мен да има потоп” се оказва само поредният прах, хвърлен в очите на българското общество, като всред всички действия на Стойчев прозира точно обратното. Изразяваме сериозни притеснения, че недоказаните информации, които Радостин Стойчев и неговото обкръжение разпространяват, може да навредят на отбора, както и на бъдещето и международния имидж на българския волейбол – най-успешния колективен спорт у нас.

Призоваваме феновете и приятелите на българския волейбол да застанат зад националния отбор по волейбол – мъже и да го подкрепят при участието му във Финалния турнир на Световната лига и Олимпийските игри в Лондон./БЛИЦ