Съкрушилият Григор: Понякога медиите са безмилостни и се опитват да ме унищожат

Втората ракета на Великобритания Кайл Едмънд елиминира Григор Димитров от 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън за най-големия си успех в кариерата до момента. 23-годишният тенисист, който е 49-ти в световната ранглиста съкруши българина след 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. БЛИЦ/СПОРТ

“Чувството е наистина невероятно. Не можеш да си позволиш да се радваш и да празнуваш преди последната точка. Даже е трудно за асимилиране. Тепърва ще се радвам, благодаря за подкрепата. За първи път играх на Централния корт, чувството е уникално”, коментира щастливият Едмънд след победата.

“Григор изигра трудни мачове, спечели в пет сета. Игра на много високо ниво срещу Ник Кирьос. Не се представих добре във втория сет. Имах късмет да направя късен пробив и да сервирам в мача. Бе важно да се справя с нервите си, радвам се, че успях”, продължи британецът.

“Човек не гледа толкова много към статистиката, за да не изпитва по-голямо напрежение. Знам през какво мина Анди Мъри в последните години. Тенисът е популярен спорт, трябва да знаеш, че винаги те гледат под лупа. За мен е важно да се справя с това напрежение. Понякога медиите във Великобритания са безмилостни и се опитват направо да те унищожат. Надявам се да бъдат по-благосклонни към мен”, добави Кайл Едмънд.

“Стилът ми на игра е агресивен. Миналата година играех добре, но на моменти зациклях. Треньорският поглед се оказа много важен. Прекарахме дълго време заедно на паузата. Акцентирахме върху някои елементи, резултатите се виждат”, коментира Едмънд по адрес на наставника си Фредрик Розенгрен.

“Сега е важно да се възстановя. Разбира се, по-късно ще се седна пред телевизора и ще гледам Надал и Чилич. Утре е важният ден, когато ще анализираме нещата. Трябва да се подготвя технически и психически за полуфинала”, добави британецът след победата над Гришо