Превю: Португалия – Чехия

Първият 1/4 финал от Евро 2012 предвещава истински спектакъл. На стадиона във Варшава от 21:45ч. ще се изправят два тотално противоположни по схема на игра тимове. Португалия, която изповядва атакуващ футбол по фланговете и Чехия, известна със стабилната си защита и наситена халфова линия,EURO2012.BNG.BG

И за двата отбора достигането до тази фаза от турнира е изключително постижение. Иберийците успяха да излязат от “групата на смъртта” (B), преодолявайки световния вицешампион Холандия и червения динамит Дания, въпреки че загубиха първия си мач срещу Германия с 0:1. Подобна беше и съдбата на чехите. Разгром от Русия с 1:4, последван от две победи – срещу Гърция и домакина Полша.

Наставникът на Кристиано Роналдо и компания – Паоло Бенто най-вероятно ще заложи на познатата схема 4-3-3 със звездата на Реал Мадрид, Луиш Нани и Елдер Пощига.

Не толкова розово е положението, което тревожи главата на Михал Билек. Очаква се контузеният Томаш Росицки да остане на резервната скамейка, тъй като травмата в ахилесовото му сухожилие още не е напълно заздравяла, а неговото място да заеме Даниел Колар. От друга страна, най-добрият нападател в клуба – Милан Барош се представя изключително слабо, все още без вкаран гол. Очаква се спецът да подреди футболистите си във формация 4-5-1, като по крилата ще действат Петер Ирачек и Вацлав Пилар.

Досегашната статистика между тимовете е в полза на Чехия – 4 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Едно е сигурно, довечера шоуто ЩЕ бъде гарантирано. Може да го гледате, както по Българската национална телевизия (БНТ), така и в сайта ни – euro2012.bnt.bg.

Вероятни състави:

ПОРТУГАЛИЯ (4-3-3): Р. Патрисио; Ж. Перейра, Б. Алвеш, Пепе, Коентрао; Р. Мейрелеш, Велосо, Моутиньо; Нани, Пощига, Роналдо

ЧЕХИЯ (4-2-3-1): Чех; Гебре Селасие, Сивок, Кадлец, Лимберски; Хюбшман, Плашил; Ирачек, Колар, Пилар; Барош