Левски продава Пламен Илиев във Франция

Пламен Илиев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Левски е готов да се раздели с титулярния си вратар и капитан Пламен Илиев. В офиса на “сините” вече са постъпили две конкретни оферти за младия страж от френски клубове, а белгийски тим е изпратил само запитване. Интересът обаче очевидно е и голям, и сериозен,SPORTNI.BG

В близките дни ще стане ясно бъдещето на Илиев, който пази във всички 30 шампионатни двубоя в “А” група. Пламен е любимец на изпълнителния директор Иво Тонев, но за сметка на това не се нрави на новия треньор Илиан Илиев, който предпочита по-висок и по-опитен вратар.

Така Левски до дни ще се сдобие с нов вратар. Илиан настоява за закупуването на такъв, дори сделката за Пламен да пропадне и той да остане на “Герена” през новия сезон.

Всъщност информациите за евентуална продажба на Пламен Илиев не са от днес. От отварянето на летния трансферен прозорец бившият страж на Видима-Раковски е спряган за продажба.

Досега за ново попълнение на този пост в Левски се спрягаше Валентин Галев от Локо София, който се познава отлично с Тонев от периода им на съвместна работа.

Чворович също бе желан, но Лудогорец вече спечели битката за подписа му.