Португалия наложи своята воля над Чехия

Португалия се класира за 1/2 финалите на Евро 2012 след победа срещу Чехия с 1:0. Кристиано Роналдо бе в стихията си. Защитниците на Чехия не успяха да опазят звездата на Реал Мадрид. Финтовете му бяха неразгадаеми за противниковата отбрана. Нападателят отбеляза победния гол и нацели две греди.euro2012.bnt.bg

Най-доброто положение в първото полувреме дойде минута преди почивката, когато Кристиано Роналдо уцели греда. Португалската звезда се освободи великолепно от защитата с овладяване на гърди, остана сам срещу вратаря, но изстрелът му тресна гредата. Главният съдия на мача Хауърд Уеб от Англия позволи по-твърда игра. Двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство 0:0.

В началото на втората част португалците се настаниха трайно в полето на чехите. Кристиано Роналдо бе неудържим. 4 минути след подновяването на играта звездата нацели за втори път страничния стълб след изстрел от пряк свободен удар. Това още повече овълчи играчите на Пауло Бенто. Атаките не спираха, а Петер Чех се измори да спасява отбора.
В 59-та минута Уго Алмейда с глава вкара топката в мрежата, но беше в засада при центрирането на Луиш Нани. 15 минути след това Раул Мейрелеш изведе Луиш Нани в изгодна позиция, ударът на звездата на Манчестър Юнайтед мина малко над вратата.

Естественият ход на нещатата доведе до логичния гол. В 79-та минута Жоао Моутиньо центрира от фланга след пробив и Роналдо с мощен изстрел с глава от упор не остави шансове на Чех – 1:0 за Португалия.

Времето на Чехия на Европейското първенство изтичаше, а португалците не им даваха шансове дори да си помислят за изравняване. Резултатът остана непроменен: Чехия – Португалия 0:1

Португалия ще се изправи на полуфиналите срещу победителя от двойката Испания – Франция.

 

Чехия – Португалия – 0:1           ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!
Португалия се класира за полуфиналите на Евро 2012, където
ще играе с победителя от четвъртфиналния мач Испания – Франция.
Стадион: Национален стадион, Варшава
Зрители: 55 590
Главен съдия: Хауърд Уеб /Англия/
Голмайстори: 0:1 Кристиано Роналдо 79
Жълти картони:
Чехия: Давид Лимберски
Португалия: Луиш Нани, Мигел Велозо
Състави:
Чехия: Петърж Чех, Теодор Гебре Селайсие, Михал Кадлец,
Томаш Сивок, Давид Лимберски, Петърж Ирачек, Томаш Хубшман
/Томаш Пекхарт – 86/, Ярослав Плашил, Вацлав Пиларж, Владимир
Дарида /Ян Резек – 61/, Милан Барош
Португалия: Руи Патрисио, Жоао Перейра, Бруно Алвеш, Пепе,
Фабио Коентрао, Раул Мейрелеш /Роландо – 88/, Мигел Велозо, Жоао
Моутиньо, Нани /Кущодио – 84/, Хелдер Пощига /Уго Алмейда –
40/, Кристиано Роналдо.

Галерия