Германия – Гърция: Възможни ли са изненади?

Единият от сочените за фаворити отбор на Евро 2012 – Германия ще се изправи срещу шампиона от 2004 г. Гърция в 1/4-финална среща в Гданск.SPORTNI.BG

Бундестима досега никога не е губил 1/4-финал на европейско първенство и ще бъде решен да запази този си рекорд и срещу изненадата Гърция.

Съперник на възпитаниците на Фернандо Сантош във фазата на…

В състава на Йоахим Льов няма контузени футболисти и всички са в оптимална форма за тазвечершния двубой.

Защитникът Жером Боатенг отново е на разположение на наставника си, след като изтърпя наказание от един мач.

Той е решен да си върне мястото в титулярния състав за сметка на Ларс Бендер и това се очертава да бъде единствената разлика със състава, който би Дания с 2:1.

Междувременно селекционерът на Гърция Фернандо Сантош няма да може да разчита на капитана Йоргос Карагунис и на защитника Хосе Холебас.

И двамата са наказани за този мач, докато вратарят Костас Халкиас най-вероятно няма да успее да се възстанови на време от контузията си в подколянното сухожилие.

Свързваният с трансфер в Парма плеймейкър Сотирис Нинис може да замести Карагунис или пък Сантош може да реши да заложи на по-опитния Йоргос Фотакис.

Любопитна подробност е, че германците никога в историята си не са губили от Гърция, като имат пет победи и три ремита.

Като се прибави към това и фактът, че Бундестима не познава вкуса на поражението в последните си 14 мача, задачата на “елините” става като че ли още по-сложна.