Добруджа удари Спартак в дербито на Североизток (ВИДЕО)

Добруджа победи Спартак (Варна) с 2:0 в мач от 22-ия кръг на Североизточната Трета лига. Мачът на стадион Дружба бе сравнително равностоен, с атаки и в двете посоки, но добруджанци успяха да създадат по-чистите ситуации за гол и закономерно стигнаха до трите точки. Още в 3-та минута Кристиян Пешков стреля опасно с глава, но вратарят на Спартак Георги Ставрев изби в корнер. Двата отбора си размениха по един далечен изстрел чрез Кристиян Петков и Георги Димитров. Най-близо до гола обаче отново бе Пешков, който в 42-та минута бе изведен на чиста позиция, но от десетина метра стреля на сантиметри над горната греда.
Добруджа поведе в 57-та минута, когато Дони Дончев засече центриране от фаул. Въпреки опитите да стигнат до изравняване, футболистите на Спартак не успяха да създадат чиста голова ситуация. В 87-та минута след бърза контраатака, влезлият минута по-рано Денис Кадир бе изведен зад отбраната на гостите и хладнокръвно реализира за 2:0.
Така Добруджа вече има 56 точки в актива си и преди мача на Суворово утре, има преднина от 15 точки на върха в класирането пред втория за момента Хитрино