Лудогорец и ЦСКА-София в челен сблъсък за титлата

Шампионът и лидер в класирането Лудогорец се изправя в челен сблъсък с претендента ЦСКА-София днес от 17 часа в Разград в двубой от втория кръг на плейофите в Първа лига.  БЛИЦ.СПОРТ

Двубоят няма да е решаващ за трофея, но е изключително важен, защото при победа на гостите двата тима ще се изравнят по точки.  Успех на домакините ще точки аванс за тях и може би сбогуване с мечтите за нарушаване на хегемонията на “орлите”.

През сезона досега двата тима си размениха по един успех в гостуванията – 1:0 за разградчани на “Армията” и 2:1 за ЦСКА-София в Разград. Последният мач беше за Купата на България на 14 декември, като ЦСКА-София успя да отстрани Лудогорец в 1/4-финал. И двата тима влизат с повишено самочувствие в мача. Лудогорец разгроми в миналия кръг Верея с 5:0, а ЦСКА-София надви Ботев Пловдив с 4:1.

Лудогорец и ЦСКА-София се познават добре и няма с какво толкова да се изненадат.
И двамата треньори – Димитър Димитров – Херо и Стамен Белчев, ще заложат на най-доброто. Съставите са ясни в голяма степен.

Херо най-вероятно ще замени сред титулярите Вандерсон с Лукоки, а на вратата ще заложи на Ренан вместо на Браун, който пази в двете срещи през есента.

Стамен Белчев пък ще пусне Раул Лое да стартира вместо Рубен Пинто, а игралият и в Лудогорец Александър Барт да бъде предпочетен пред Божидар Чорбаджийски. Останалите са обичайните титуляри, а в състава се завръща голмайсторът Фернандо Каранга, който изтърпя наказание срещу Ботев. Той е предупреден да се пази от провокации от страна на сънародниците си в съперниковия отбор.

Добро впечатление преди мача направи липсата на словесни престрелки между двата клуба, без каквито не минаваше среща помежду им.

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Горалски, Анисе, Лукоки, Мисиджан, Марселиньо, Кешерю.

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Бодуров, Барт, Жеферсон, Малинов, Лое, Десподов, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга.