Илиан Илиев: Трите точки са по-важни от зрелището

Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира победата с 2:0 над Витоша (Бистрица) в мача от 29-ия кръг на Първа лига. Той бе категоричен, че важните са трите точки, а не зрелищната игра.БЛИЦ.СПОРТ

“Мисля, че имахме задачата и целта беше задължителна победа. Витоша е труден противник, на който трудно се отбелязва в последните няколко мача и трудно губи. Като цяло не мисля, че се получи много голям спектакъл. Нашият отбор може да играе много по-добре и сме го показвали дори в мачове, в които не сме побеждавали. Понякога аз предпочитам да сме взели трите точки, отколкото красива игра и да сме направили страхотен мач, а накрая да сме без точки. Много е трудно да играеш задължително за трите точки. Витоша няма притеснение от резултата, тъй като знае на кое място е. Те си чакат баражи, така че при нас има малко повече напрежение, повече скованост. Дори головете паднаха след две статични положения, но и това го има в играта. Имахме ситуации и за трети гол, но тая обстановка аз съм доволен от футболистите и как изиграха мача. Може би трябваше да потърсим повече атаката напред, но имаме обица на ухото от други мачове, където сме имали резултат и веднага са ни връщали гол. В повечето време играхме с пасове назад, улеснихме на няколко пъти противника, но пак казвам важни са трите точки”, коментира Илиев.

“Това, което сме постигнали до момента, е добре. Можем и повече, тъй като познавам футболистите. Много е трудно в тази обстановка да подготвиш състезателя – да има повече издържливост, да е по-силен. Психологията е много трудно нещо, да им промениш психиката. Задачата беше да задържим резултата с риск да не търсим трети гол и да не допуснем гол, защото при 2:1 знаете какво щеше да се случи”, допълни треньорът на Черно море.