Делио Роси посочи какво да направи Левски за добро бъдеще

Наставникът на Левски Делио Роси разкри след домакинската загуба от Лудогорец с 0:1 и фамозния гол от корнер на Клаудиу Кешеру какво трябва да се направи в клуба, за да имат „сините” по-добро бъдеще. Италианският специалист призна, че е дал мнението си пред собственика Спас Русев кои футболисти стават за клуба и кои не, но окончателното решение ще бъде взето след важните мачове до края на сезона.БЛИЦ.СПОРТ

„Знаех, че ще бъде трудно и ще има много работа, когато започнах. Тогава отборът беше на седмо място. Далеч сме от първата позиция и това е истината. Трябва да направим най-доброто за Купата и е важно, когато завърши шампионатът да видим от къде започваме следващото първенство. Смятам, че имаме база. За мен е основна грешка да се започва от начало всяка година и да се правят промени. Дупката винаги ще остава една. завършим на третото място, а после ще видим как да запълним дупката, която имаме. Тя може да се запълни или като изхарчиш адски много пари, или всяка година взимаш по двама-трима играчи. Ще се опитаме да завърши първенството трети, а след това ще видим как ще запълваме дупката”, коментира Делио Роси.

„Не казах да се сменя треньора, а отбора всяка година. Грешка е това да се прави Трябва да се започне от една основа играчи, които са показали, че са на добро ниво, да се вземат и други и така да се върви напред. Защото на терена излизат играчите и те играят. Който има по-добри футболисти, има по-голяма вероятност да спечели. Струва ми се, че в последните години не е имало футболист от ДЮШ на Левски, който да е бил титуляр. Сега са мачовете, които дават най-добра представа за това, какво ще бъде в бъдеще. Трябва да минат тези мачове, за да дам точен отговор. Вече съм казал на президента за кои футболисти имам идея, но трябва да изчакаме тези срещи. Добрите футболисти трябва да правят разликата в мачовете, които са важни”, допълни италианецът във връзка с визията си за добро бъдеще на Левски.