Нова Испано-френска война на футболния терен

Времето на испано-френските войни за завладяване на територии и политическо влияние е останало векове назад в историята. Тази вечер обаче битката между двете нации ще се разпали с пълна сила на стадиона в Донецк. Тази вечер Испания и Франция ще се сблъскат на футболния терен в битка за място сред 4-те най-силни футболни нации на Стария континент,euro2012.bnt.bg

Испания е настоящият крал на Европа, който ще защитава своята доминация, а французите са подцененият, но опасен претендент за престола.

Ла фурия има възможността да пренапише историята като стане първата страна, спечелила три последователни големи международни турнира.

За да стигне до фазата на елиминациите, Испания спечели своята група, където бяха още отборите на Италия, Ейре и Хърватска. Иберийците завършиха без загуба със 7 точки, но в срещите с Италия и Хърватска не впечатлиха с играта си.

Франция завърши на второ място в група “D”. “Петлите” спечелиха 4 точки след равенство 1:1 с Англия, победа над домакина Украйна с 2:0 и загуба от Швеция със същия резултат.

Испания ще разчита на триото на Барселона Шави Ернандес, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс да контролира средата на терена, а нападателят на Челси Фернандо Торес е фаворит да води нападателната линия. За французите ще липсва Филип Мексес, който е наказан.

Вероятни състави:
Испания: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пике, Алба, Бускетс, Алонсо, Иниеста, Шави, Силва, Торес
Франция: Лорис, Дебюши, Косчелни, Рами, Клиши, Кабай, М’Вила, Менес, Насри, Рибери, Бензема

Срещата е от 21:45 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ 1 и онлайн в специализирания сайт за Европейското първенство euro2012.bnt.bg.

Португалия на Кристиано Роналдо очаква победителя от срещата на полуфинала на 27-ми юни.