Илиан Илиев: Самочувствието се гради с победи

Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе доволен след победата с 2:0 над Славия в група “А” на втората осмица в Първа лига. “Моряците” се изравниха по точки с “белите” на върха в групата след головете на Марек Кузма и Георги Божилов.БЛИЦ.СПОРТ

“Бяхме неориентирани и плахи. Трябваше да бъдем по-освободени психологически. Хубавото е, че намерихме начин да излезем от това положение и да отбележим гол. В три срещи нямаме допуснат гол и постигаме победи. Трябва да играем за публиката. Пуснах други момчета, тъй като имаше натрупана умора. В последните 20 минути можехме да потърсим трети гол. Имаше пространства за това. Футболистите предпочетоха да не рискуват”, коментира Илиан Илиев след мача.

“В някои моменти допускахме грешки. Ако играем малко по-опростено, може би нещата ще се получат. Когато играем по-семпло, използваме бързината на нашите хора в атака. Обработваме топката бавно. В някои ситуации не играем с едно докосване и нашите нападатели увисват. Няма от какво да сме недоволни. Нека не поставяме срокове. Беше важно да постигнем резултати. Не искаме да правим чудеса. Трябва ни самочувствие, което се гради с победи. Доста се потрудихме и имаше доста напрежение в хода на сезона. Радвам се, че успяхме да се справим в тежката обстановка и футболистите показаха, че имат характер’’, допълни наставникът на “моряците”