“Левски” иска нападател на Полша

Аркадиуш Пиех отказа оферта на френския новак Троа заради интереса на “сините”

“Левски” проявява интерес към полския национал Аркадиуш Пиех. 27-годишният нападател на Рух (Хожув) беше избран за най-добрия играч на миналия сезон на местната Екстракласа.

През сезон 2011/12 Пиех изигра 29 мача и вкара 12 гола в първенството, както и 5 срещи и 1 попадение за Купата на Полша. На 16 декември 2011 г. дебютира за националния отбор в контролна среща с Босна и Херцеговина.БЛИЦ

Заради интереса от страна на “Левски” Аркадиуш Пиех е отхвърлил предложението на новака във френската Лига 1 Троа. Счита се, че нападателят има доста висока цена, което може да се окаже проблем за “сините”. Илиан Илиев вече сподели, че до дни очаква млад нападател от силен отбор, но не пожела да разкрие подробности. Ако набелязаният таран не пристигне, “Левски” ще прибегне до другите варианти, един от които е именно Пиех. За друг от тях вече ви информирахме – холандецът Коен ван дер Бийзен от полския Краковия.

Както е известно, “сините” вече се подсилиха със Станислав Ангелов, Базил де Карвальо, Ромен Ели, Агиеманг Опоку, Роман Прохазка и Марсиньо, които дори бяха представени официално като футболисти на “Левски”.