Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Торпедо пак потопи ЦСКА, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач”. ЦСКА загуби с 1:2 първата си контрола за новия сезон. Поражението дойде от познатия до болка за Стойчо Младенов тим на Торпедо (Москва). През първото полувреме руснаците смачкаха ..армейците’. като освен гола на Галуас те удариха и три греди. Христо Янев все пак изравни след отличен пробив на Иван Бандаловски. Победния гол за второ-дивизионния руски тим вкара бившият нападател на Ботев (Пд). Видима и Етър Георги Какалов. който кара тестове в Тор-п е д о . Любопитно е да се отбележи, че всички от лагера на ..червените” мълчаха след мача, като решението бе спуснато директно от „Титан”.
Левски пита за поляк, добавя изданието на водещата страница. Левски е проявил интерес към нападателя на полския Рух (Хожув) Аркадиуш Пиех, твърдят медите в страната съдомакин на Евро 2012. Новината бе потвърдена и от агента на играча. Цената на 27-годишния Пиех е сравнително висока и това може да спре неговия трансфер при „сините”. От Пиех се интересуват и френски отбори.

“Титан” затвори устите в ЦСКА, е водещата новина на вестник „7 дни спорт”. Целият спортно-технически щаб на ЦСКА получи забрана да говори пред медиите след контролата с Торпедо Москва.
Червените паднаха с 1:2 от втородиви-зионния руски тим, а след това стана ясно, че шефовете от “Титан” запушили устите на всички в тима. Ог щаба на червените само заявиха, че не могат да дават изявления, но официалната причина така и не бе оповестена. По всяка вероятност забраната е била спусната заради информациите, че назрява бунт за пари на Армията. В петък стана ясно, че играчите са бесни на “Титан” заради неизплатени заплати. Шефовете излъгали футболиститес обещанието, че ще им платят всичко дължимо накуп, но вместо това им дали само по една заплата. Иначе ЦСКА падна в първата си контрола по време на подготовката. Играчите на Стойчо Младенов отстъпиха с 1:2 на Торпедо, като руснаците удариха и три греди. Гола за червените вкара Христо Янев. Георги Какалов пък се разписа за тима от Москва, в чийто редици игра и синът на Стойчо Младенов -Александър.
Ходжсън: Не знам кой да бие дузпир добавя изданието на първа страница. Селекционерът на Англия Рой Ходжсън си призна, че няма никаква идея кои петима футболисти да бият дузпи, ако нещата с Италия се закучат и в последния четвъртфинал от Евро 2012 не бъде излъчен победител след редовното време и продълженията. На Острова пък посърнаха заради евентуалния съперник на 1/2-финала. “0 не, Германия!. Дори и да бием, знаем какво ни чака”, написа в. “Сън”.

ЦСКА на Стойчо пак падна от Торпедо, пише вестник „Тема спорт” . Новият ЦСКА на Стойчо Младенов стартира летните си контроли със загуба с 1:2 от втородивизионния Торпедо Москва. Контролата се игра на комплекса „Царско село” пред около 400 фенове. Заради сериозните горещини 8 София спарингьт бе спиран на три пъти, за да могат футболистите да се освежат с вода. Старши треньорът на ЦСКА заложи на два различни състава през двете полувремена. Въпреки многото промени обаче играта на армейците държеше постоянно ниво. Единственото попадение за тима от Борисовата градина бе дело на завърналия се Христо Янев. Победата на руснаците пък бе донесена от бившия футболист на Ботев Пд, Видима и Етър Георги Какалов. Двубоят започна в бавно темпо, като нито един от двата отбора не можеше да вземе териториален превес. Въпреки че руснаците задържаха по-продължително топката, те разиграваха в своята половина. В 12-ата минута армейците реализираха първата си опасна атака. Бандаловски проби мощно отдясно и пусна към Янев, който остави за Петър Стоянов. Ударът на опорния халф от движение обаче мина покрай вратата на Торпедо. В ответната атака Белусов се опита да изненада Макенджиев с шут от малък ъгъл, но Вратарят изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар Дорожкин нацели гредата. Армейците успяха да изчистят топката, но не задълго. Последва ново центриране, при което Макенджиев елементарно изпусна топката и дебнещият Дорожкин откри.
В 21-ата минута стражът на червените сгреши отново, но този път Бандаловски успя да го покрие. Само минута по-късно удар с глава на Дорожкин отново разтресе напречната греда.
В следващите минути армейците не знаеха как да изнесат играта в предни позиции, което им донесе нови главоболия. В 26-ата минута Спрокел сбърка и изпусна Дорожкин, който веднага стреля, но нацели десния стълб.
Постепенно възпитаниците на Стойчо Младенов се съвзеха и изнесоха топката В предни позиции. В 28-ата минута Иван Бандаловски проби отдясно и навлезе в наказателното поле на Торпедо. Защитникът веднага подаде към Христо Янев, който с премерен удар от 10 метра изравни. Малко преди края на първата част младият халф на ЦСКА Кристиян Петров получи контузия след сблъсък с Бойринтес и бе заменен от Нджонго Присо.
След почивката Стойчо Младенов пусна всички звезди в игра. Това веднага даде отражение и ЦСКА натисна Торпедо. В 51-ата минута Присо подаде към Мораес, който веднага го изведе отдясно. Камерунецът центрира остро по земята към Анеси, мадагаскарецът засече топката, но ударът му мина на сантиметри от левия стълб на Довбни.
Малко по-късно взаимодействие между Анеси и Мораес изведе бразилеца на много добра позиция. Изстрелът на звездата на армейците обаче не намери очертанията на вратата.
Червените продължиха да търсят втори гол, като действията им се развиваха предимно отдясно. В 80-ата минута каращият проби в ЦСКА бразилец Саша не успя да покрие добре зоната си и позволи на Беслихотнов да центрира към Какалов, който отблизо матира Господинов и донесе победата на Торпедо.
Така ЦСКА загуби първата си контрола и не успя да вземе реванш от Торпедо Москва за отпадането в турнира на УЕфА през 2003 година, когато начело на червените отново бе Стойчо Младенов. Интересно бе да се види дали ЦСКА под ръководството на Младенов най-после ще се научи да играе на постепенна атака. Заченки в тази посока обаче не се видяха. Но все пак това е първа контрола и в нея се очертаха само контурите. По-мащабните изводи за новия ЦСКА могат да бъдат направени през август.
С този мач армейците завършиха първата част от подготовката си за новия сезон. Във вторник те заминават на лагер в Турция. Там отборът ще изиграе четири контроли срещу Сепахан (Иран), Волга Нижний Новгород (Русия), Виторул Констанца (Румъния) и Металург Запорожие (Украйна).