Испания наруши традицията и изхвърли “петлите” след 2:0!

Испания успя да прекърши негативната серия и записа първа победа в официален мач срещу Франция.Иберийците тотално надиграха своя съперник, но постигнаха пестелива победа с 2:0. С този успех Ла Фурия ще срещне Португалия на 1/2-финал, а французите напускат безславно турнира. Халфовата линия на испанците изнесе рецитал на това какво е модерен футбол, а петлите вече спокойно могат да се радват на топлото лято.euro2012.bnt.bg

Селекциите на Испания и Франция започнаха тактическото надиграване още от началните минути. Дел Боске и Блан наситиха халфовите си линии, а дефанзивните футболисти на двата тима се справиха перфектно, за да не се стига до опасни положения. Иберийците бързо овладяха притежанието на топката и заиграха обичайната си игра с много подавания. След спокойни първи минути в 19-ата Жорди Алба получи пас от Иниеста на скорост по левия фланг. Следеният от Барселона ляв бек, центрира към Чаби Алонсо и той с глава реализира красиво за 1:0! Халфът на Реал Мадрид се разписа в своя мач номер 100 за националния отбор. До края на полувремето петлите играеха на контраатака и гледаха отстрани “тики-така”-та на Ла Фурия.

Сините излязоха за втората част с мисъл за атака. Забеляза се активизиране в редиците на “петлите”, но липсваха опасните удари по посока вратата на Испания. Това активизиране откри много свободни позиции и иберийците имаха поле за изява. В крайна сметка французите гонеха топката и наблюдаваха отблизо какво се случва на терена. Минутите безмилостно се изтичаха, а петлите не можеха да намерят път към вратата на Икер. В самия край на мача резервата Педро се измъкна от Антони Ревейер, който го повали в наказателното поле. Зад точката на дузпата застана Чаби Алонсо и сложи точка на спора- 2:0!

Така Испания продължава похода си към титлата , а следващия съперник е шумния им съсед- Португалия.

 

Стартови състави:

ИСПАНИЯ: Касийяс (к); Арбелоа, С. Рамос, Пике, Ж. Алба; Бускетс, Шави Ернандес, Ч. Алонсо; Д. Силва, Иниеста, Фабрегас

ФРАНЦИЯ: Лорис (к); Ревейер, Рами, Косчиелни, Клиши; Кабай, Малуда, М’Вила; Дебюши, Рибери, Бензема

Галерия