Венци Стефанов пред БЛИЦ: Влязох в съблекалнята и зарадвах младите ни герои със страхотна новина!

„Не съм мигнал след триумфа за Купата. А телефонът ми буквално прегря. Сигурно имах над 100 неприети повиквания, а съобщенията и те са горе-долу толкова”, разкри пред БЛИЦ президентът на Славия Венцеслав Стефанов.БЛИЦ.СПОРТ

„Нали си спомняте интервюто, което дадох пред вас преди финала. Казах ли ви, че няма на никого да лягаме и че имаме сили да победим. Е, успяхме.

Аз се гордея с моите момчета, защото те са момчета не само на Славия, но и на майка България. Не трепнаха, не се предадоха, издържаха. Преди финала им бях обещал едни пари. Но след края влязох в съблекалнята и почти двойно им завиших премията. Заслужиха си я и ще я имат! Заслужиха си да чуят страхотната новина.

А Гошо Петков? Той е невероятен. Той е изключителен човек и професионалист. На него само мога да му сваля шапка! Меко казано е герой. Още повече, че игра контузен.

Знам, знам, че пак ни атакуват за стила ни на игра. Ама Загорчич доказа, че е тактик. Успя да надхитри Делио Роси. Така се прави, когато срещу теб има много по-опитни и класни футболисти. Звучи тривиално, но е самата истина – целта оправдава средствата. А нашата цел е изпълнена.

Сега ще отскоча за няколко дни до една съседна на България страна. Мисля, че заслужавам почивка.

Специално се обръщам към феновете на Славия. Благодаря ви! Благодаря ви, че сте до нас и ни вярвахте!

Питате ме кой триумф е по-сладък този или дубълът от 1996 година. Радостта е еднаква! И нека повече не чувам разни простотии, че Славия продава мачове! Айде, лек ден на всички, които обичат футбола. На левскарите не е лек, ама какво да се прави – понякога така се получава.

Без да дразня никого – искам да подчертая един факт. Левски наистина се превърна в наш абонат.

А за фланелката ми с Путин?  В предишното ми интервю пред БЛИЦ казах, че аз не съм твърд в позицията си и съм русофил. Не го крия, защото не съм бояджия като някои други. И се радвам, че в Деня на победата Славия победи и спечели Купата”, завърши Стефанов.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ