Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса (ВИДЕО)

Пирин (Благоевград) загуби у дома от Етър (Велико Търново) с 0:1 в реванша от плейофите за оставане в елита и за разпределение на местата от 11-а до 14-а позиция в Първа лига. 19-годишният талант от школата на Барселона Аласана Мане (52) реализира единствения гол. Той играе под наем при „болярите”, които бяха спечелили първата среща с 2:1 и с общ резултат 3:1 се доближиха до оставане в елита. Те ще имат шанс да го сторят в директен сблъсък срещу Дунав, а Пирин ще се бори срещу Витоша да не изпадне директно във Втора лига.БЛИЦ.СПОРТ

Тимът от Благоевград бе по-активен през първата част на своя стадион „Христо Ботев” и пропуски направиха Боджадж, Тодор Траянов и Конър Хендерсън. В 31-ата минута играчите на Милен Радуканов имаха претенции за дузпа, след като Анте Рениа падна в наказателното поле на гостите след контакт с Димо Бакалов. Съдията Никола Попов обаче не посочи бялата точка. Две минути преди края на полувремето Почански от гостите центрира отляво в наказателното поле на домакините и Бадара засече топката, но малко не му достигна да се разпише.

След почивката в 50-ата минута Хендерсън центрира от корнер, а Анти Рениа засече топката с глава и продължи към Румен Сандев, който шутира отблизо, но право в ръцете на вратаря Христо Иванов. При следващата си атака гостите успяха да поведат в резултата. Даниел Младенов се възползва от грешка в отбраната и подаде към Румен Руменов, който продължи топката към Аласана Мане (52) и той със силен удар от далечна дистанция се разписа за 0:1. Две минути след това Тодор Паланков имаше страхотен шанс за изравняване, но отправи неточен удар с глава след центриране на Конър Хендерсън.

До края на мача „орлетата” търсеха изравняването, а гостите контраатакуваха опасно, като при два от случаите Георги Пашов и Даниел Младенов шутираха неточно от изгодни позиции.

Така Етър си осигури сблъсъци срещу Дунав за 11-ата позция и директно оставане в елита. Загубилият от този сблъсък ще играе бараж срещу тим от Втора лига за запазване на мястото си в Първа лига. Пирин ще се изправи срещу Витоша (Бистрица) и загубилият тим ще изпадне директно във Втора лига, а спечелилият ще играе бараж срещу друг отбор от Втора лига.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 – ТВ ПРОГРАМА

Пирин – ЕТЪР 0:1
(в първата среща 1:2, общ резултат 1:3)
0:1 Аласана Мане (52)

ПИРИН: 72.Георги Георгиев, 7.Анти Рениа, 44.Конър Хендерсън , 27.Костадин Ничев , 99.Радослав Кирилов, 3.Румен Сандев (884.Димитър Митев), 30.Тодор Траянов , 6.Тодор Паланков (7629.Петър Христов), 9.Флорент Боджадж, 18.Юлиян Попев, 25.Методий Стефанов
Резерви: 76.Красимир Костов, 23.Марио Топузов, 26.Любомир Цолев, 29.Петър Христов, 20.Ивайло Михайлов, 4.Димитър Митев
Треньор: Милен Радуканов
Етър
ЕТЪР: 1.Христо Иванов, 6.Георги Пашов, 21.Венцислав Василев , 14.Иван Скерлев, 30.Димо Атанасов, 5.Георги Сърмов, 25.Аласана Мане   (7222.Никола Колев ), 8.Румен Руменов, 11.Даниел Младенов (8416.Пламен Гълъбов), 92.Ерик Почански, 89.Самб Бадара (839.Иван Петков)
Резерви: 12.Денис Гргич, 73.Иван Иванов, 9.Иван Петков, 22.Никола Колев, 16.Пламен Гълъбов, 20.Яни Пехливанов, 10.Велко Батрович
Треньор: Красимир Балъков

Благоевград, стадион “Христо Ботев”
Съдия: Никола Попов

Срещата по минути:
1 – Начало на мача.
10 – Домакините са по-активни в началните минути, но не създават опасни положения за гол.
13 – Боджадж засече центриране от корнер и отправи удар с глава, но вратарят Христо Иванов спаси с добър рефлекс.
30 – “Орлетата” имат претенции за дузпа, след като Анте Рениа падна в наказателното поле на гостите след контакт с Димо Бакалов. Съдията Никола Попов обаче не посочи бялата точка.
32 – Тодор Траянов отправи удар от далечна дистанция и топката минава над вратата на “болярите”.
35 – Конър Хендерсън шутира от пряк свободен удар неточно покрай вратата.
43 – Почански центрира отляво в наказателното поле на домакините и Бадара засече топката, но малко не му достигна да се разпише.
45+1 – Край на първата част!
…………………………………………..
46 – Начало на второто полувреме.
50 – Хендерсън центрира от корнер, а Анти Рениа засече топката с глава и продължи към Румен Сандев, който шутира отблизо, но право в ръцете на Христо Иванов
52 – ГОООЛ за Етър! Даниел Младенов се възползва от грешка в отбраната и подаде към Румен Руменов, който прдоължи топката към Аласана Мане и той със силен удар от далечна дистанция се разписа за 0:1.
54 – Тодор Паланков имаше страхотен шанс за изравняване, но отправи неточен удар с глава след центриране на Конър Хендерсън.
63 – Румен Сандев бе оставен непокрит и стреля неточно с глава.
67 – Разочароващ удар на Георги Пашов след разбъркване пред вратата на домакините.
79 – Гостите организираха контраатака и бяха трима на двама, но Даниел Младенов прати топката над вратата.
81 – Христо Иванов спаси удар на Боджадж, който бе преодолял преди това Пашов.
90+3 – Край на мача! Етър спечели и втория мач и ще играе срещу Дунав за 11-ата позиция и директно оставане в елита.